Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

PKK öğrenci kızını kaçırdı, evlat nöbetinde okuma-yazma öğreniyor!.

PKK öğrenci kızını kaçırdı, evlat nöbetinde okuma-yazma öğreniyor!.
16.12.2020
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerinden 56 yaşındaki Hakkarili Esmer Koç, kardeşi için eylemde olan Aysun Adıyaman’dan okuma yazma öğrenmeye çalışıyor

Çocuklarının ter ör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerinden 56 yaşındaki Hakkarili Esmer Koç, kardeşi için eylemde olan Aysun Adıyaman’dan okuma yazma dersleri alıyor.

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

‘Kimi Kur’an okuyor kimi sohbet ediyor kimi de kitap okuyor’

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi devam ederken, soğuk havaya rağmen çadırın içinde evlat nöbetini sürdüren anne ve babalar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek evlatlarına kavuşmanın hayalini kuruyor.

Evlat nöbetindeki aileler, kararlı mücadelelerinin yanı sıra dayanışma örneği de sergiliyor. Birbirlerinden güç alan annelerden kimi evladının hayalini kurarak örgü örüyor kimi Kur’an okuyor kimi sohbet ediyor kimi de kitap okuyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden 7 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için oturma eylemini sürdüren 56 yaşındaki Esmer Koç da kardeşi için oturma eyleminde yer alan Aysun Adıyaman’dan okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.

thumbs_b_c_f85be132fbb8349b3c6782ba71991b1b

“Allah bilmeyenlere de nasip etsin”

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır kızını her yerde aradığını, evladına kavuşmak için oturma eylemini sürdürdüğünü söyledi.

Diğer annelerle kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini aktaran Koç, çocukları için sonuna kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Okuma yazma bilmediğini, kardeşi için evlat nöbetini sürdüren Adıyaman’ın desteğiyle okuma yazma öğrenmek için çaba sarf ettiğini dile getiren Koç, “Okuma yazmayı bilmiyordum. Allah razı olsun bir kızımız bana okuma yazma öğretiyor. İnşallah kızım da gelecek. O da okula başlayacak. O kalemi eline alacak. Elindeki kirli silahı atacak. Gelip devletimize, askerimize teslim olacak.” diye konuştu.

Okuma ve yazma öğrenmenin güzel bir duygu olduğunu aktaran Koç, daha önce imkanı olmadığı için bunu gerçekleştiremediğini dile getirdi.

Koç, “56 yaşındayım. Hep çocuklarıma baktım. Okuma yazma çok güzel. Allah bilmeyenlere de nasip etsin. Ben çok istiyorum. Her şeyi öğrenmeyi, yazmayı.” dedi.

Kızının elinden zorla kaleminin alındığını, dağa kaçırıldığını ifade eden Koç, kızını teslim olması durumunda onu da okula göndereceğini anlattı.

“Çok hevesli ve istekli”

Hakkari’den 4 yıl önce 9 yaşında dağa kaçırılan kardeşi Hamza için eylemde yer alan Aysun Adıyaman da şimdiye kadar susturulan, korkutulan ve tehdit edilen anne ve babaların artık HDP’ye ve yandaşlarına sessiz kalmayacağını söyledi.

Çadırda annelerle bir dayanışma içerisinde olduklarını belirten Adıyaman, “Esmer teyzenin bir şekilde çabaladığını, öğrenmek istediğini gördüm. Yardımcı olmak istedim. Çok hevesli ve istekli. İnşallah okuma yazma öğrenir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.