Site Rengi

HABER ÖZETİ
A Milliler Fransa karşısında 1-0 mağlup oldu..
Tanju Özcan hakkında 217 yıl hapis cezası talebi!.
Mekke İttifakı komuta kademesi aynı masada..
Kahve zinciri Espressolab Araplara satıldı..
Adalet Bakanı Gürlek Fon Vurgunundaki son durumu anlattı..
Yeni Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e gelince ayağa kalkmayacaklarmış!.
Mekke İttifakı ACİL koduyla toplanıyor!.
“Ben Kaybetmem” diyerek savcı odalarında poz kesen avukatın uyuşturucu testi pozitif!.
Fon vurgununda tutuklu sayısı 34’e yükseldi!.
Netenyahu itinden BM kürsüsünde bombalı tehdit!.
Netenyahu itine BM kürsüsünde büyük şok!. Neye uğradığını şaşırdı!.
Erdoğan’ı övdüğü için linçlenen karşı mahalle gazetecisinden açıklama..
2015’ten sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor!.
Özgür Özel’den teşkilatlara “Partiyi Akraba Çiftliğine Çevirmeyin” uyarısı!.
Fon vurguncusu çakalın 750 milyonluk teknesine lüks araçlarına el konuldu!.
Ermanistan’ın kucağından kurtardığımız Aliyev okullara başörtüsü yasağı getirdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a BM teşekkürü..
Zelensky Rusya ile Türkiye’de barış masası kurmaya hazır olduklarını açıkladı..
Mekke İttifakı’nın ilk Genel Sekreteri belli oldu..
Çin devlet başkanı Şi 11 yıl aradan sonra ABD’de..
Fon soruşturmasında 14 kişi daha tutklandı!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan BM kürsüsünden İsrail’i sert sözlerle eleştirdi!.
Yavaş’tan sonra 7 belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
Mansur Yavaş’tan sonra iki belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
CHP’den istifa eden Mansur Yavaş bağımsız kalacağını açıkladı..
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti..
Adalar Belediyesi’de CHP’den AK Parti’ye geçti..
Meteoroloji’den 14 il için sarı kodlu uyarı!.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron BM kürsüsünden İsrail’i yerden yere vurdu!.
Karşı mahalle Yeni Parti’yi beğenmedi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sağlık Bakanlığı’ndan bayram öncesi ‘zoonotik hastalık’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramı’nda hayvandan insana geçebilen hastalıkları (zoonotik) önlemek için alınması gereken tedbirler hakkında uyarıda bulundu. Kurban satış yerlerinin, kesim yerlerinin, etin işlenmesi aşamalarının gerekli hijyen, güvenlik ve asgari teknik şartları taşıması gerektiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan bayram öncesi ‘zoonotik hastalık’ uyarısı
03.08.2019
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramı’nda hayvandan insana geçebilen hastalıkları (zoonotik) önlemek için alınması gereken tedbirler hakkında uyarıda bulundu. Kurban satış yerlerinin, kesim yerlerinin, etin işlenmesi aşamalarının gerekli hijyen, güvenlik ve asgari teknik şartları taşıması gerektiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın sağlık ve huzur içinde geçmesi için hem hayvan üreticiliği ve satışı yapanların hem de kurban satın alan vatandaşların temel sağlık önlemlerine ve hijyen koşullarına riayet etmesinin önem taşıdığı kaydedildi.

Hayvandan insana geçebilen hastalıklardan (zoonotik) korunmak için kurban satış yerlerinin, kurban naklinin, kesim yerlerinin, etin işlenmesi aşamalarının gerekli hijyen, güvenlik ve asgari teknik şartları taşıması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Zoonotik hastalıklar hasta hayvana temas, hasta hayvandan elde edilen gıdaların tüketimi, hayvanın salgılarına, kanına veya diğer çıkartılarına dokunma sonucu, deri, kürk veya deriden yapılan eşyalarla temas, bu hayvanlardan beslenen kene, sivrisinek vb. aracılığıyla insanlara bulaşabilir" denildi.

'AŞILARI DÜZENLİ YAPTIRILMALI'

Açıklamada, üretim ve toplu kurban satış noktalarında hayvan hastalıklarının yayılmasının ve insanlara bulaşmasının önlenmesi için, şu uyarılara yer verildi:

"Hayvanların aşıları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda düzenli yaptırılmalı. Hasta hayvanın, sağlam hayvanlar ile teması önlenmeli ve veteriner hekim kontrolünde tedavisi sağlanmalı. Hasta hayvanların sütü sağılmamalı ve kullanılmamalı. Hasta ve ölen hayvanlara çıplak elle dokunulmamalı, ölen hayvanın kanı ve çıkartıları ile çevrenin kirlenmesi önlenmeli. Hayvanların çıkartılarına çıplak elle dokunulmamalı. Hasta ve ölen hayvan kesilmemeli, derisi yüzülmemeli ve eti yenilmemeli. Ölen hayvanlar, veteriner hekim nezaretinde mera ve su kaynaklarından uzak yere ve derine gömülmeli. Hayvanların üzerindeki keneler çıplak elle kopartılmamalıdır." 

Kurbanların belediyelerin belirlediği kurban kesim yerlerinde ya da mezbahalarda kesilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, kurbanlık hayvanın kesinlikle veteriner hekim kontrolünden geçmiş sağlıklı hayvan olduğuna dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.