Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Esnaf gelir kaybı ve kira desteğini aynı anda alabilecek!.

Esnaf gelir kaybı ve kira desteğini aynı anda alabilecek!.
01.01.2021
A+
A-

Ticaret Bakanlığının destek paketine yönelik hazırladığı bilgilere göre, birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 kez destek yapılacak

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek gelir kaybı ile kira desteğinden şartların sağlanması durumunda aynı anda yararlanılabilecek.

Ticaret Bakanlığının destek paketine yönelik hazırladığı bilgilere göre, söz konusu desteklere ticari kazancı basit usulde vergilenenler, esas faaliyeti açıklanan ekonomik faaliyetlerden olan gerçek kişi vergi mükellefleri ile gelir vergisinden muaf olup esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı esnaf ve sanatkarlar başvurabilecek.

Vergi kayıtlarında yer alan esas faaliyet konusu itibarıyla söz konusu şartlardan herhangi birini taşıyan ve 14 Aralık 2020’den önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirenler desteğe başvuru yapabilecek.

Gelir kaybı ve kira desteği tutarları

Gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği alınabilecek.

Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin yürütüldüğü iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılacak.

İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği verilecek.

Şartların sağlanması durumunda gelir kaybı ile kira desteğinden aynı anda yararlanılabilecek.

Destek kapsamına giren birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 kez destek yapılacak. Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri bulunması halinde sadece 1 iş yeri için kira desteği sağlanacak.

Desteklere başvuru

Destek başvuruları elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr adresindeki Ticaret Bakanlığı hizmetleri altında yer alan, “Gelir Kaybı Desteği Başvurusu” ve “Kira Desteği Başvurusu” bağlantılarından yapılacak.

Destek başvuruları 8 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek.

T.C. Kimlik Numarasının son hanesi ‘0’ olan vatandaşlar 30 Aralık 2020 Çarşamba, ‘2’ olan vatandaşlar 31 Aralık 2020 Perşembe, ‘4’ olan vatandaşlar 1 Ocak 2021 Cuma, ‘6’ olan vatandaşlar 2 Ocak 2021 Cumartesi, ‘8’ olan vatandaşlar 3 Ocak 2021 Pazar günü başvurabilecek. 4-8 Ocak arasında da tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Başvuruların durumu ve sonuçları hakkında bilgi ise www.turkiye.gov.tr adresinden alınabilecek.

Destek tutarı banka hesabına yatırılacak

Destek başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda başvuru esnasında belirtilen banka hesabına destek tutarı yatırılacak.

Ödemeler ocak, şubat ve mart aylarında olmak üzere üç eşit tutarda ödenecek. Desteklerin ödeneceği tarihlere ilişkin duyurulara www.ticaret.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Başvurunun ret gerekçesine itiraz süreci

Başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda ret gerekçesi www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Ret gerekçesine ilişkin itirazlar, ret tarihinden itibaren on gün içerisinde aynı internet adresinden yapabilecek.

İtiraz başvurusu itiraz süresi bittikten sonra beş iş günü içerisinde sonuçlandırılacak. İtiraz sonucu da www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Destek ödemeleri vergi mükellefiyeti sonlandırılırsa kesilecek

Vergi mükellefiyetinin sonlandırılması durumunda destek ödemesi yapılmayacak.

Mesleki faaliyet bakanlıkça belirlenen listede olduğundan dolayı destek alınıyorsa, destekten faydalanılan dönemlerde ilgili mesleki faaliyetin sonlandırılması veya başvuru şartlarının taşınmadığının tespiti durumunda da destek ödemesi kesilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.