Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terör örgütü DHKP-C marşlarının okunduğu Boğaziçi Üniversitesi eylemine HDP ve İyi Parti’den tam destek!.

Terör örgütü DHKP-C marşlarının okunduğu Boğaziçi Üniversitesi eylemine HDP ve İyi Parti’den tam destek!.
05.01.2021
A+
A-

Canan Kaftancıoğlu’nun organize ettiği ve terör örgütü DHKP-C marşlarının okunduğu Boğaziçi Üniversitesi’ndeki alçakça eylemlere HDP CHP ve İYİ Partililerden de tam destek geldi!.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı başlayan ve terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı gösterilere dönüşen eylemlere CHP, HDP ve İYİ Parti’den destek geldi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “katil polis” sloganları atanlara “Özgür düşünceye ne olursa olsun kelepçe vurulamaz” diyerek destek verirken, eylemcilerin yanına giden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “örgütlü dayanışma” vurgusu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen Gökçe, gezi olaylarına atıfta bulunarak “Boğaziçi’nde gördüğümüz şey artarak sürecek” dedi. HDP’den de “Sesiniz sesimiz” ifadesiyle eylemcilere destek mesajı gönderildi.

Başkan Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı düzenlenene eylemde, Boğaziçi Üniversitesi önünde toplanan grup, önce ‘Ellerinde sapanlar vuruyor bu çocuklar, kalkın ayağa kalkın biz şehirden siz köyden’ sonra da ‘Katil polis üniversiteden defol’ sloganlarıyla terör propagandası yapmıştı.

Eylem esnasında polislere saldıran isimlerin de, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında, terör örgütlerine verdikleri desteğe dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Terör örgütlerinin propaganda alanına dönüşen eylemlere, İYİ Parti, CHP ve HDP’den destek geldi.

CHP’lilerden “örgütlü dayanışma” vurgusu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki CHP’li isimler, ‘darbe’ imalarının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen eylemlere desteğe giderek “örgütlü dayanışma” vurgusu yaptı.

Kaftancıoğlu, “Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için..” ifadelerini kullandı.

 

“Gezi’deki gibi artarak sürecek”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen Gökçe de, terör örgütü DHKP-C marşlarının okunduğu Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları savundu. Gökçe Gezi vandallığına atıfta bulunarak “Boğaziçi’nde gördüğümüz şey Gezi’deki gibi artarak sürecek ve bu düzen değişecek” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Kavuncu’dan destek tweeti

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Boğaziçi Üniversitesi önünde “katil polis” sloganları atanlara “Özgür düşünceye ne olursa olsun kelepçe vurulamaz” diyerek destek mesajı paylaştı.

HDP’den “Sesiniz sesimiz” açıklaması

HDP’nin resmi sosyal medya hesabından, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere destek paylaşımı yapıldı. Mesajda, “Boğaziçi öğrencileri geleceğine, demokrasiye, hukuka sahip çıkıyor, kayyımı ve dayatmayı reddediyor. Bu itiraz olduğu sürece faşizm bu topraklarda yaşayamayacak. Sesiniz sesimiz, itirazınız itirazımızdır” denildi.ç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.