Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bay Davut’tan erken seçim açıklaması!. 2021’de seçim olma ihtimali çok yüksek!.

Bay Davut’tan erken seçim açıklaması!. 2021’de seçim olma ihtimali çok yüksek!.
06.01.2021
A+
A-

AK Parti’den kovulduktan sonra Gelecek Partisi’ni kuran Davutoğlu, erken seçimle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye seçim psikolojisine girmiştir.. 2021 yılında seçim olma ihtimali yüksek” dedi!.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerine gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“Ülkenin 2,5 yıl daha aynı zihniyetle yönetilmesi doğru değil.” açıklaması yapan Davutoğlu, “Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Biz hangi dönemde, ne zaman seçim olursa hazırız” ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaşananların, 22. yüzyılın düzeniyle ilgili ilk işaretleri ortaya koyduğuna dikkati çeken Davutoğlu, ortak akılla zihnen ve ruhen 22. yüzyıl planlaması yapılması gerektiğini söyledi. Dünyada son 1 yılda büyük bir dalgalanma yaşandığını, böyle dönemlerin ülkeleri olumlu ya da olumsuz yönde ayrıştırdığını dile getiren Davutoğlu, “Maalesef son 1 yıla baktığımızda 22. yüzyıla hazırlanan bir Türkiye değil, 90’lara 70’lere dönmüş bir Türkiye görüyoruz.” görüşünü savundu. Davutoğlu, dünyanın insan hakları ve özgürlükler konusunda yepyeni dönüşümler yaşadığını, Türkiye’nin ise 1990’lı yılların mantığı içinde olduğunu öne sürdü.

Üniversitenin kapısına kelepçe takılması

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki gösterilere de değinen Davutoğlu, “Pandemi dolayısıyla gerekli tedbirleri alırsınız ama akademisyen olarak bir üniversitenin kapısına kelepçe takılması gibi sembolik bir şeyi kabul edemem.” dedi. Davutoğlu, oraya teröristler girmişse, polisin görevinin onları ayırıp öğrencilerin gösteri hakkına saygı göstermek olduğunu kaydederek, “Bana gelen bilgi bu tür halay çekenlerin üniversite öğrencisi olmadığı yönünde. Onlar oraya geldi diye öğrencilerin protestosu haksız mı oluyor, kapıya kelepçe vurmak haklı mı oluyor?” diye konuştu.

“Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında değil”

Ekonomiye yönelik eleştirilerde de bulunan Davutoğlu, “Pandemiyi kimse bahane olarak getirmesin, bu kolaycılıktır. Bütün ülkeler pandemiyle karşılaştı ama Türkiye küme düştü. Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında değil.” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisinin konjonktürel bir parti olmadığını dile getiren Davutoğlu, “Türkiye’yi 20. yüzyıla mahkum etmeye çalışanlara karşı Gelecek Partisi, Türkiye’yi 22. yüzyıla taşıma partisidir.” dedi. Davutoğlu, Gelecek Partisinin 10 ayda kongresini yapacak hale geldiğini ve büyük kongresini gerçekleştirdiğini anlattı.

“Seçime hazırız” mesajı

“Erken seçim” konusuna da değinen Davutoğlu, “Ülkenin 2,5 yıl daha aynı zihniyetle yönetilmesi doğru değil. Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Biz hangi dönemde, ne zaman seçim olursa hazırız.” diye konuştu. Bazen şartların seçimi dayattığını ifade eden Davutoğlu, “2,5 yıllık iktidar performansına baktığımda, Cumhur İttifakı’nın içindeki kırılganlığa baktığımda, bu şekilde ülkenin 5 yılı doldurması, psikolojik olarak, ekonomik olarak, siyasi olarak çok zordur.” görüşünü paylaştı.

“2021 yılında seçim olma ihtimali yüksek”

Ekonomide takip edilen politika bu şekilde sürerse gelecek aylarda ekonomik daralmanın çok daha fazla olacağını ileri süren Davutoğlu, “2021 yılında seçim olma ihtimali yüksektir.” değerlendirmesinde bulundu. Seçimde en güçlü partilerden birisinin Gelecek Partisi olacağını iddia eden Davutoğlu, “Dip dalga ‘Gelecek Partisi’ diyor. Ondan eminiz. Olacak seçime de hazırız.” ifadesini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.