Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
Savaşın yedinci gününde brent petrol 90 doları geçti..
Tanju belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
Trump Epstein gündemini değiştirmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor!.
İran’dan füze iddialarına yanıt.. Türkiye’ye saldırmak için hiçbir nedenimiz yok..
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Erdoğan’a aşı yapan doktor kim?.

Erdoğan’a aşı yapan doktor kim?.
15.01.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara Şehir Hastanesi’nde koronavirüs aşısı oldu. Erdoğan’a aşı yapan doktor ise sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 14.00’te başlayan MKYK toplantısına başkanlık yaptı. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın toplantıda aşı olacağını kurmaylarına iletmesi üzerine örnek teşkil etmesi açısından MYK ve MKYK üyeleriyle birlikte aşı olunmasına karar verildi.

 “Örnek teşkil etmek için aşı olacağım”

Erdoğan’ın da kurmaylarına, “Örnek teşkil etmek için aşı olacağım” dediği öğrenildi. MKYK toplantısının saat 16.00’da bitmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, MYK ve MKYK üyeleri, Erdoğan’dan önce Genel Merkez’den ayrılarak, Erdoğan’ı karşılamak için Ankara Şehir Hastanesi’ne gitti.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan ise MKYK toplantısının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla Genel Merkez’de bir görüşme yaptı. Erdoğan daha sonra saat 17.50’de beraberinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve bazı MYK üyeleri ile birlikte AK Parti Genel Merkezi’nden ayrıldı. Erdoğan’ın yanında oğlu Bilal Erdoğan’ın da olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hastaneye gitti.

Siyasilere çağrı

Ankara Şehir Hastanesi’nde kurmaylarıyla birlikte aşı olan Erdoğan, daha sonra Telegram hesabı üzerinden “Ben de aşı oldum” açıklamasını yaptı. Hastane çıkışı gazetecilerin karşısına geçen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Aşılarımız gelir gelmez bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün ilk aşıyı yaptırdı. Başta siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum. 25, 30 milyon doz aşı daha gelecek. Bu süreçte ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanede yatanlara rabbimden şifalar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. 256 bin kişi şu ana kadar aşı oldu. Demek ki müracaatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da iyi. Aşı için belirlenen süreç de düşük. Bayağı hızlı olunuyor. 5 dakika aşı, 15 dakika da istirahat. Çin aşısı dışında çalışmalar var. Almanya ile irtibatlarımız var. Kendi çalışmalarımız var. İnşallah nisan, mayıs gibi devreye girecek. 2’nci doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.”

Erdoğan’a aşı vuran doktor kim?

Erdoğan’ın aşı olduğu anların fotoğrafları sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kullanıcılar aşıyı yapan doktoru İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na benzettiler. İmamoğlu da bir Twitter kullanıcısının “İmamoğlu mu o” şeklindeki mesajına, “Hayır ben değilim” diyerek gülen surat emojisi ile yanıt verdi. Erdoğan’a aşıyı yapan o doktor ise Ankara Şehir Hastanesi İdare ve eğitim sorumlusu İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İhsan Ateş’ti.

Koca: Dünyada örneği yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hastanede eşlik eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şunları söyledi:

“Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Sistemde bugün canlı olarak Türkiye’de ne kadar aşı yapıldığını göstermiş olduk. Dünyada bu kadar ilk gün aşı yapan ve canlı olarak yayınlayan başka ülke var mı bilmiyorum. Bu süreci şeffaf bir şekilde götüreceğimizi belirtmek istiyorum. Ayrıca iller bazında da ne kadar aşının yapıldığını göstermek istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.