Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vakalar yükselişte! Çin yeni dalga için hazırlanıyor!.

Vakalar yükselişte! Çin yeni dalga için hazırlanıyor!.
20.01.2021
A+
A-

Çin, koronavirüs vakalarında artış görülmesi üzerine Shijiazhuang şehrinin eteklerinde dört bin kişilik bir karantina hastanesi inşa ediyor.

Çin’in Shijiazhuang şehrinin eteklerinde gece gündüz durmadan çalışan inşaat ekipleri tarafından dev bir karantina tesisi inşa ediliyor.

Dünyanın geri kalanı artan ölümler ve aşırı yüklü hastanelerle mücadele ederken bile Çin pandemiyi büyük ölçüde kontrol altına aldı. Ancak, yetkililer ülkenin kuzeyindeki Shijiazhuang şehrindeki vaka artışından endişelenerek, kentin sınırda yaşayan tüm köylüler yerleştirilmesi için karantina tesisi inşa etmeye karar verdi.

Yakında tamamlanacak

Bununla birlikte ülkede devlet televizyonu CCTV tarafından yapılan açıklamada, Shijiazhuang’daki tesisin, her odasının banyo, wi-fi ve klima ile donatılacağı ve önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacağı ifade edildi. Ayrıca, kompleksin 4 binden fazla insanı alacak kadar odaya sahip olacağı açıklandı.

Öte yandan, corona virüs salgınının ilk kez ortaya çıktığı Çin’de son 1 haftadır 100’ün üzerinde vaka kaydediliyor. Ülkede pandeminin başından bu yana toplam 88 bin 454 vaka kaydedilirken 4 bin 635 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Ancak, Çin belirti göstermeyen vakaları istatistiklere dahil etmiyor.

Kuzey Çin şehirlerinde,,ülkede artan vakalar nedeniyle 13 Ocak’tan itibaren milyonlarca kişi tecrit altına almaya başladı. Hebei eyaleti ve çevresindekii köylerde yaşayan 20 binden fazla kişi de merkezi tesislerde karantinaya alındı.Ayrıca, milyonlarca kişi corona virüs için defalarca test edildi.

Yeni dalgaya karşı alarm verildi

Diğer taraftan, Üst Düzey Ulusal Sağlık Yetkilisi Wang Bin geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkenin, yaklaşan Ay Yeni Yılı tatilinin tetiklediği ve virüs önleme konusunda “büyük zorluklar yaratması” beklenen potansiyel bir vaka dalgasına karşı yüksek alarmda olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.