Site Rengi

HABER ÖZETİ
Donald Trump ile Elon Mask arasındaki gerilim devam ediyor!.
İşçiye asgari ücretliye çakma enflasyon ile sadaka, ihaleciye otomatik zam!.
Rüşvetçilikten tutuklanan 5 CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’nun haraca bağladığı iki iş insanı daha itirafçı oldu!.
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Arakanlı Müslümanlar için uluslararası destek çağrısı..

Arakanlı Müslümanlar için uluslararası destek çağrısı..
24.01.2021
A+
A-

Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen, ülkesinin, yerlerinden edilmiş Arakanlı Müslümanlar ve iklim göçmenleri konusunda uluslararası “proaktif” desteğe ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen, ülkesinin, yerlerinden edilmiş Arakanlı Müslümanlar ve iklim göçmenleri konusunda uluslararası “proaktif” desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ülke basınındaki habere göre, Momen, 13. Küresel Göç ve Kalkınma Forumu’nda yaptığı çevrim içi konuşmada, Bangladeş’in 1,1 milyon Arakanlıya ev sahipliği yaptığını ve her yıl çeşitli afetler nedeniyle yerinden olan göçmenler konusunda tecrübeli olduğunu belirtti.

Momen, forumun göçle ilgili olası bütün çözümleri tartışmak için gönüllü, bağlayıcı olmayan ve hükümet tarafından yönlendirilen bir sürecin oluşması için önemli olduğunu vurgulayarak “Bu büyük göçü yönetmek için uluslararası toplumdan etkili ve proaktif desteğe ihtiyacımız var.” dedi.

Sorumluluk paylaşımı, iş birliği ve kapsayıcılığın etkili göç yönetiminde kritik öneme sahip olduğuna dikkati çeken Momen, “Göçmenlerin nihai çıkarlarını tüm faaliyetlerimizin merkezinde tutan tüm önlemleri almalıyız.” ifadesini kullandı.

Momen, forumun kriz dönemleri haricinde de göçmenleri korumak için daha hak temelli bir yaklaşımı teşvik etmesi gerektiğini öne sürerek göçmenlerin sağlık, çalışma koşulları, ücret gibi haklarının korunması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Momen, göçmenlerin haklarının korunması konusunda uluslararası toplumu ve tüm paydaşları göreve çağırdı.

Endonezya, Arakanlıların Myanmar’a güvenli bir şekilde geri dönmesini istiyor

Brunei’nin ev sahipliğinde çevrim içi düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuşan Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Bangladeş’teki Arakanlıların geri dönüşü için Myanmar’ı, Arakan eyaletinde güvenli koşullar oluşturmaya çağırdı.

Marsudi, mültecilerin yakında güvenli ve onurlu bir şekilde yurtlarına geri döndüğünü görmeyi umduğunu söyledi.

Arakanlı Müslümanlara soykırım

Myanmar’ın Arakan eyaletinde 2012’de Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar çıkmış, olaylarda çoğu Müslüman, binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Arakan’daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017’de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel şiddet eylemleri başlatmıştı.

BM’ye göre, Ağustos 2017’den sonra Arakan’daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş’e sığınanların sayısı 1,2 milyonu aştı.

Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayınladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtlamıştı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti etnik temizlik ya da soykırım olarak adlandırıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.