Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başkan Erdoğan açıkladı! Boğaziçi provokasyonunda Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra’nın izi.. (video haber)

Başkan Erdoğan açıkladı! Boğaziçi provokasyonunda Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra’nın izi.. (video haber)
05.02.2021
A+
A-

Başkan Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hz. Ali Camisi’nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın gündeminde Boğaziçi Üniversitesi üzerinden sokakları hareketlendirmek isteyen odaklar da vardı. Başkan Erdoğan, konuşmasında Gezi Parkı’ndaki terör olaylarının arkasındaki isim olan Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya işaret etti. Ayşe Buğra da tıpkı eşi Osman Kavala’nın Gezi olaylarında yaptığı gibi Boğaziçi eylemlerine öncülük eden ve göstericileri kışkırtan isim olarak öne çıkıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasının ardından başlayan provokatif eylemler devam ediyor.

Üniversitede Kabe’ye yapılan saygısızlığa gelen tepkilerin ardından protestoların şiddetini arttı, durum rektörlük binasını işgal girişimine kadar vardı.

Yapılan bu protesto gösterileri terör örgütü destekçilerinin ve provokatörlerin de ekmeğine yağ sürdü. Kadıköy’de devam eden gösterilerde hükümet karşıtı sloganlar atan provokatörler, polislere de saldırdı.

‘KAVALA’NIN EŞİ AYŞE BUĞRA EYLEMLERİ ÖRGÜTLÜYOR’
Tüm bu yaşananların ardından çarpıcı bir gerçek açığa çıktı. Eylemlerin örgütleyİcileri arasında en önemli isimlerden birisinin, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyesi ve Osman Kavala’nın eşi olan Prof. Dr. Ayşe Buğra olduğu anlaşıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN “AYŞE BUĞRA” AÇIKLAMASI

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarda, gösterilere katılan ve destek veren akademisyenler arasında Osman Kavala’nın eşinin de yer aldığı belirtilerek, bu olayları nasıl yorumladığına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Şunu çok açık net söylemeliyim, sizler zaten tespit etmiş durumdasınız. Şu anda Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil. Bunun bir defa oradaki öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu işin başını maalesef siyasetin bir boyutunun çektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Dün akşam işte görüyorsunuz dağdan beslenenlerin yani HDP’nin Kadıköy’de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık, net ifadesidir. Aynı şekilde ana muhalefet partisinin başının bu işteki üstlendiği görev yine ortadadır. Bütün bunlarla beraber tabii ortak hareket ettikleri akademisyenler de maalesef bu işin içinde yer alıyor. Akademisyenlerin içerisinde bunu kabullenmeyenler de var ama akademisyenlerin içerisinde bu işe teşne olanlar da var. Bir defa birçoğu maalesef hala şunu öğrenememişler. Bu ülke bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde YÖK’ün yetki alanı var. YÖK’ün yetki alanının olduğu yerle birlikte bir de tabii bu ülkenin cumhurbaşkanının buradaki yetkileri var.”

Erdoğan, daha önce Boğaziçi Üniversitesi’ne iki rektör atadığını belirterek, “Gerek Kadri Bey, gerek Barbarosoğlu, onların atamasını da ben yapmıştım. YÖK teklifini yapmıştır. Ben de onadım. Şimdi de Melih Bey’le ilgili 9 aday önüme geldi. Bu 9 adaydan bir tanesi olan Melih Bey’in aynı şekilde atamasını yaptım.” dedi.

Başkan Erdoğan, Prof. Dr. Melih Bulu’nun 2 farklı üniversitede rektörlük yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.