Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

DSÖ harekete geçti! Ebola vakaları artıyor, salgın alarmı verildi!.

DSÖ harekete geçti! Ebola vakaları artıyor, salgın alarmı verildi!.
14.02.2021
A+
A-

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, yetkilileri alarma geçiren yeni bir salgın alarmı verildi. Yetkililer acil durum toplantısı düzenleneceğini açıklarken Ebola, ülkede 2016’dan bu yana ilk kez ülkede ölüme yol açtı. AFP’nin duyurduğu don dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü de salgın nedeniyle acil yardım planı hazırlığında olduğunu duyurdu.

Gine’de 4 kişinin Ebola nedeniyle yaşamını yitirdiği duyurulmuştu. Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Ocak sonunda bir hemşirenin Ebola yüzünden yaşamını yitirdiği, hemşirenin cenaze törenine katılan 8 kişide hastalığın semptomlarının görüldüğü belirtilmişti. Bu kişilerden 3’ü yaşamını yitirirken, diğerleri de hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer, temaslı kişileri tespit etmeye çalışırken ve acil toplantı düzenlenecek. Ebola’nın 2016’dan bu yana ilk kez ülkede ölüme yol açtığı aktarılırken, AFP’nin son dakika haberine göre, Gine Sağlık Şefi Ebola salgınını ‘salgın durumu’ olarak nitelendirdi ve yedi vaka doğrulandı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ HAREKETE GEÇTİ

Dünya Sağlık Örgütü de, panik yaratan salgın nedeniyle acil yardım planı hazırlığında olduğunu duyurdu.

BİR ÜLKE DAHA ALARMA GEÇTİ

Son dakika haberleri | Salgın durumu ilan edildi, ebola vakaları artıyor Koronavirüs bitmeden...

Öte yandan bir ülke daha alarma geçti. Eyalet Sağlık Bakanı Eugene Nzanzu Salita Pazar günü yaptığı açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin 7 Şubat’ta virüsün yeniden ortaya çıktığını duyurduğu Kuzey Kivu eyaletinde dördüncü bir Ebola vakasını doğruladı.

EBOLA AFRİKA’DA BİNLERCE KİŞİNİN HAYATINA MAL OLDU

Bir tür kanamalı ateşe yol açan Ebola virüsü, ilk kez 1976’da Sudan’ın Nzara ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Yambuku kentlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıkmıştı.

KDC’deki salgın, Ebola Nehri yakınında bir köyde başladığı için hastalığa bu nehrin ismi verilmişti.

Ebola virüsü, Aralık 2013’te Batı Afrika’da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone’de 2014-2017 yıllarında görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış ve hastaların 11 binden fazlası ölmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.