Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eski MKE Başkanı casusluktan tutuklandı!.
Kapalıçarşı’daki 1,250 miyarlık pırlanta vurgununda 40 kişi gözaltına alındı!.
81 il de sığınaklar inşa edilecek!.
Balıkesir yeni depremlerle sarsılmaya devam ediyor!.
Bay Kemal geri dönüyor…
İsrailliler Gazze’deki katliamları protesto etmek için meydanlara döküldü!.
Zelensky Putin ile barış görüşmeleri için Türkiye’yi işaret etti..
Trump‘ın büyükelçisi’nden gazetecilere alçakça hakaretler!.
Memurların yeni zam oranları belli oldu..
Tayanç Ayaydın’ın mesajları uygunsuzmuş ama taciz etmemiş
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye vurgusu: BU ALTIN FIRSATI HEBA ETMEYELİM!.
İstanbul’da kiralara yüzde 40 zam!.
Adalet Bakanlığı’ndan emniyete Mücahit Birinci talimatı!.
Dilek İmamoğlu’nun avukatı da gözaltına alındı!.
CHP’den istifa eden bir başkan daha AK Parti’ye geçmeye hazırlanıyor..
Türkiye’nin son hamlesi Kahpe İsrail’e kabusu yaşatıyor!.
Kahpe evladı Netenyahu 20 kişinin ölüm emrini verdiği saldırıyı “Trajik Bir Kaza” diyerek geçiştirdi!.
Dünya bu skandalı konuşuyor!. Türkiye dosyasını havalimanı tuvaletinde unuttular!.
Bugün açıklanan YKS sonuçları yüzbinlerce öğrenciyi isyan ettirdi!.
CHP’nin “Cumhur İttifakı’nda Kriz Var” dedikodusuna en net cevap!.
Altın fiyatları neden düşüşe geçti..
Hatalı deprem bildirimi yürekleri ağızlara getirdi!.
Zorunlu Trafik Sigortası’nda sistem sil baştan değişiyor!.
DEM Parti heyeti İmralı’ya gidiyor..
Ahmet Minguzzi davasını Sedat Peker’in avukatı üstlendi!.
15 bin nüfuslu ilçeye 71 milyonluk hükümet konağı!.
AK Parti’ye geçmek isteyen belediye başkanı sayısı belli oldu..
YKS tercih sonuçları açıklandı…
İrlanda Cumhurbaşkanından Gazze için tarihi çağrı..
İBB yargılamaları Eylül ayında başlıyor…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terör örgütü YPG/PKK, Münbiç’te sivil yerleşimlerde ki mezarlıklara saldırıyor!.

Terör örgütü YPG/PKK, Münbiç’te sivil yerleşimlerde ki mezarlıklara saldırıyor!.
17.02.2021
A+
A-

Bab’ın doğusunda yer alan Um Adese köyünde önceki gün YPG/PKK’nın attığı havan toplarının düştüğü noktaları ve meydana gelen hasarı görüntülendi.

Suriye’de 2016’da işgal ettiği Münbiç ilçesinde yuvalandığı mevzilerden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan sivil yerleşimlerdeki mezarlıklara da roket ve havan topu saldırıları düzenleyen terör örgütü YPG/PKK, ilçeyi terör eylemlerinin merkezine dönüştürdüğü belirlendi.

Bir yandan Türkiye sırındaki Cerablus ilçesinde YPG/PKK’lı teröristlerle Suriye Milli Ordusu (SMO) arasında doğal hat görevi gören Sacur Çayı kıyısındaki köyleri bombalayan teröristler bir yandan da Bab ilçesindeki köylere ve buradaki mezarlıklara roket ve havan topu saldırıları düzenliyor.

Önceki gün Bab’ın doğusundaki Um Adese ve Sükkeriyye köylerine düzenlediği havan topu saldırısında 1 sivil hayatını kaybetti, 1 sivil ise yaralandı.

New folder (10)_munbic2

“YPG sadece sivilleri hedef alıyor”

Teröristlerin sivil yerleşimlere düzenlediği saldırıları yakından takip eden AA muhabirleri, Um Adese köyünde YPG/PKK’nın hedefindeki sivillerle görüştü.

AA ekibi, köyde havan toplarının düştüğü noktaları ve meydana gelen hasarı görüntüledi.

Bab ilçesine bağlı Um Adese’de Tavuk çiftliği işleten Ebu Usama, köylerinde herhangi bir askeri noktanın bulunmadığını belirterek, köy sakinlerinin hayvancılık veya tarımla uğraştığını söyledi.

Ebu Usama, “YPG tarafından dünkü saldırılarda şehit olan arkadaşımız yanımıza çay içmeye geliyordu. Çayımızı hazırladık, tarlamızda otururken, örgüt tarafından havan topu saldırısı yapıldı. Şarapnel parçası arkadaşıma isabet etti ve olduğu yerde hayatını kaybetti.” ifadesini kullandı.

YPG/PKK’nın bölge halkını kasıtlı olarak hedef aldığını vurgulayan Ebu Usama, “YPG, sadece sivilleri hedef alıyor, köyümüzde sivillerden başka kimse yok.” diye konuştu.

“Sadece bizi değil, ölülerimizi de rahat bırakmıyorlar”

Köy sakinlerinden Adnan Hac Ahmed de YPG/PKK’nın köylerine 10 gündür havan topu saldırıları düzenlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan bölgeler, örgütün terör eylemlerine maruz kalıyor. Örgüt, sivilleri sürekli hedef alıyor. Havan saldırılarında sadece bizi değil, ölülerimizi de rahat bırakmıyorlar. Saldırılarda mezarlıklar, okul ve sivil yerleşim yerleri de bombalanıyor. Örgütün saldırılarından kurtulmak istiyoruz.”

Örgütün köy halkını tehdit ettiğini belirten Hac Ahmed, dün akşam saatlerinde yapılan saldırılarda köy sakinlerinden 50 yaşındaki Amir Abdullah Mustafa’nın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Halep’in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016’dan bu yana YPG/PKK’nın işgalinde bulunuyor.

Washington yönetimi taahhüdünü yerine getirmezken, Türkiye ve ABD, Haziran 2018’de Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı ancak ABD’nin oyalamaları nedeniyle yol haritası tamamlanamadı.

Rusya da Ekim 2019’da Türkiye ile Barış Pınarı Harekatı sırasında vardığı mutabakatla terör örgütünü Münbiç’ten çıkarmayı taahhüt etmişti. Ancak ilçede işgalini sürdüren YPG/PKK, yuvalandığı mevzilerden SMO cephe hatlarına sızma girişimlerini, sivil yerleşimlere top ve roket saldırılarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.