Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dünya basınında…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dünya basınında…
13.03.2021
A+
A-

Dünya çapında çeşitli medya kuruluşları, Türkiye’nin ekonomi alanındaki reform hamlesine geniş yer ayırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi, başta ABD ve Avrupa medyası olmak üzere dış basında geniş yankı uyandırdı.

ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ekonomisini güçlendirecek bir dizi adım açıkladığını ve enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirme sözü verdiğini bildirdi.

Haberde, Erdoğan’ın İstanbul’da iş dünyasına seslendiği, kamu harcamalarını ve cari açığı düşürme vaadinde bulunduğu aktarıldı.

850 BİN ESNAF GELİR VERGİSİNDEN MUAF TUTULACAK

Erdoğan’ın koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutulacağını duyurduğu kaydedilen haberde, piyasaların, enflasyonu dizginlemek için faizleri yükselten, geleneksel ve sıkı bir para politikasına geri dönüşün sinyallerini veren yeni ekonomi ekibine olumlu tepki gösterdiği anımsatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dış basında #1

“ERDOĞAN ENFLASYONU HEDEFLİYOR”

Reuters haber ajansı da Ekonomi Reform Paketi’ne ilişkin haberi, “Erdoğan, ekonomik reform planında enflasyonu ve kamu maliyesini hedefliyor” başlığıyla verdi.

Merakla beklenen paket kapsamında enflasyonun düşürülmesine ve kamu maliyesinin sıkılaştırılmasına yoğunlaşılacağı belirtilen haberde, Erdoğan’ın Türkiye’nin yatırım, istihdam ve ihracat kaynaklı verimlilikle potansiyel büyümesini artıracağını söylediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dış basında #2

“ÖZEL SEKTÖR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA İSTİŞARET HALİNDE HAZIRLANDI”

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İthalatın azaldığı, katma değerli ihracatın olduğu bir ulusal ve yerli ekonomiyi hedefleyeceğiz.” sözlerine yer verildi.

Şirketlerin tahvil ihraçlarını desteklemek amacıyla Tahvil Garanti Fonu’nun kurulacağı bildirilen haberde, küçük işletmelere devlet destekli krediler sunulacağı kaydedildi.

Haberde, Erdoğan’ın paketin özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde hazırlandığını, uluslararası yatırımcıların gündeme getirdiği sorunlar dikkate alınarak vergi politikalarının basitleştirileceğini söylediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dış basında #3

“TEMEL HEDEF ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMEK”

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP) haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa uygulanacak vergi muafiyetini ve enflasyonla mücadele için alınacak tedbirleri açıkladığını aktardı.

Erdoğan’ın enflasyonun tek haneye indirilmesinin temel hedeflerden biri olarak belirlediğine işaret edilen haberde, enflasyonu düşürmek amacıyla Fiyat İstikrarı Komitesi’nin kurulacağına işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dış basında #4

VERGİ MUAFİYETİ, UYGUN FİYATLI KREDİLER…

Alman haber ajansı DPA ise haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dizi reformla ekonomiyi iyileştirmek istediğini kaydetti.

Erdoğan’ın vergi muafiyeti ve küçük işletmelere yönelik uygun fiyatlı kredilerin yanı sıra kamu harcamalarında kesintiye gitmenin de dahil olduğu bir dizi reform açıkladığı belirtilen haberde, 850 bin küçük işletmenin gelir vergisinden muaf tutulacağı ifade edildi.

FİYAT İSTİKRAR KOMİTESİ OLUŞTURULACAK

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan haberde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda harcamaları kontrol altında tutma sözü verdiğini belirterek, Erdoğan’ın enflasyon oranını yüzde 10’un altına indirmek istediği aktarıldı.

Haberde, Erdoğan’ın tek haneli enflasyona ulaşma çalışmalarına öncelik verdiği ve Fiyat İstikrarı Komitesi’nin oluşturulacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi dış basında #5

“YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZMAYA KARARLIYIZ”

Planlar arasında kamuda fiyat ve vergi artışlarının hükümetin hedeflediği enflasyona endekslenmesi ve lira cinsinden tahvil ihraçlarının artırılmasının yer aldığına işaret edilen haberde, bütçe dışı harcamaların kaldırılacağı, kamu ihale sürecinde reforma gidileceği ve bütçe açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) oranını önceki hedef olan yüzde 4,3’ten yüzde 3,5’e düşürülmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Haberde, Erdoğan’ın “Bu dönemde uygulayacağımız kamu maliyesi reformları bizi diğer birçok ülkeden olumlu yönde ayıracaktır. Yeni bir başarı hikayesi yazmaya kararlıyız.” sözleri de yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.