Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eski Genel Sekreter Sav’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’ndaki,

Eski Genel Sekreter Sav’dan Kılıçdaroğlu’na tepki
05.08.2019
A+
A-

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’ndaki, “İl kongrelerine tek adayla gideceğiz” sözlerine tepki gösterdi.

 

Önder Sav,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı'ndaki sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun, "Bu dönem yeni bir uygulama başlatacağız, il kongrelerine tek isimle gideceğiz" sözlerine tepki gösteren Sav, açıklamasında "Bu söylemi duyunca, 'böyle saçma şey olmaz' diyerek isyan ettim. 'Bu sözleri, CHP Genel Başkanı söylememiştir' diye düşündüm. Eğer söylenmişse CHP'de yeni ve tehlikeli bir dönem başlayacak, içinden çıkılması olanaksız karmaşık bir süreç yaşanacak demektir" ifadeleri kullandı.

'CİDDİ ENDİŞE TAŞIMAKTAYIM'

Sav, CHP'de antidemokratik yönetim anlayışının 14'üncü Olağanüstü Kurultay’da yapılan tüzük değişikliği ile başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüzükte yapılan, 'Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreter parti meclisi üyeleri arasından genel başkan tarafından seçilir' değişikliği ile AK Parti tüzüğünün maddeleri partimize taşınmıştır. Genel Başkana ve MYK'ya  sert bir şekilde karşı çıktığımı partililerimiz hatırlayacaktır. Karşı koyuşumuz üzerine bu değişiklik bir yılı aşkın bir süre uygulanamıştır. Bence 2010 Kasım ayından sonra Milletvekili ve Yerel Yönetim Seçimlerinde CHP gelenek ve kültürüne yakışmayan adayların Genel Merkez tarafından belirlenmesi dahil sıkıntı ve sancısını çektiğimiz bir yönetim aşamasına gelinmiştir. Afyon'da toplantıda söylenenler, 'İl kongreleri ile ilgili anlayış ilçe kongrelerine ve hatta mahalle delege seçimlerine de yansıtılacak ve örgütü yok sayma anlayışı sürdürülecektir' diye ciddi endişe taşımaktayım. CHP tüzüğünün 2'nci maddesinde yazılı, 'Özgürlükçü, eşitlikçi hukukun üstünlüğünü' esas alan bir demokrasi anlayışı kenara itilince partimizde 'Tek Adam-Tek seçici' anlayışı egemen olacaktır. Biz cemaatler partisi değiliz. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin ve Kuvayı Milliye’nin devamı olarak kurulmuş bir partiyiz."

'CHP'LİLER BİAT KÜLTÜRÜ İLE EĞİTİLMEMİŞTİR'

'CHP'liler biat kültürü ile eğitilmemiştir' diyen Sav, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kul değil, demokratik ve özgürlükçü hukuk kurallarının uygulanması gereken CHP'nin özgür bireyleridir. Hakları her kademede sonuna kadar savunulacak ve CHP'nin AKP'lileştiirilmesine sağa kaydırılmasına izin verilmeyecektir. 'Tek adam-tek seçicilik' hevesleri özleyenlerin kursaklarında kalacaktır. Hep beraber devrimci ve çağdaş yolumuzda yılmadan, dirençle, inançla, kararlılıkla dışımızdaki ve içimizdeki çarpık düşüncelilerle, hak-hukuk dışı anlayışlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu yolda at süreceğiz, dizgin kasmayacağız. Bu zor ama onurlu uğraşta sizlere başarılar diler, sevgiler saygılar sunarım." 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.