Site Rengi

HABER ÖZETİ
Şimde de Dörtlü Masa savsatası çıktı!.
CHP’li meclis üyesi Haydar Dümen’in köşküne çökmeye çalışınca yakayı ele verdi!.
Fatih Altaylı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı..
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türk, Fransız ve İngiliz askerleri Ukrayna’da barış gücü olacak..
İtalya’da kadın katillerine ömür boyu hapis cezası onaylandı..
Ara tatiller kalkıyor mu…
CHP’li Ali Mahir’in bitmek bilmeyen skandalları devam ediyor!.
Maduro’dan ABD’ye rest: Ülkemi ele geçiremeyecekler!.
Böcek ailesinin otopsi raporu savcılığa sürüldü..
Ukrayna’da ateşkes an meselesi..
Patronu İmamoğlu’ndan talimat alan Özel parti değişikliğe gidiyor..
Saadettin Saran’ın sahibi olduğu Tuttur’a soruşturma!.
İBB iddianamesi kabul edildi!. Ahtapotun Kolları ortaya çıktı!.
Putin’den Trump’un barış planına yeşil ışık..
Heyet ilk İmralı ziyaretini gerçekleştirdi..
Eski CHP’lilerden Özgür Özel’e “Partiyi Rüşvetçilerden Temizle” mektubu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmralı açıklaması..
Rusya’dan Yunanistan’a sert uyarı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Putin ile bir araya gelecek..
DEM Parti’den CHP’ye İmralı yanıtı..
Kahpe İsrail ateşkese rağmen 342 Gazzeliyi daha katletti!.
Kılıçdaroğlu CHP’yi yerden yere vurdu..
PKK Tamam da Peki CHP Silah Bırakacak mı!.
Kahpe İsrail Suriye topraklarını sessiz işgâl etmeye devam ediyor!.
Af geliyor..
ABB’deki konser vurgununa Bakanlıktan soruşturma izni..
Öğrencilerini istismar eden azılı sapığa verilen indirim aileleri isyan ettirdi!.
Yasa dışı bahis operasyonunda 4’ü hakem 32 kişi tutuklandı!.
Netenyahu Türkiye ile anlaşmak istediğini açıkladı..
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Diyanet Vakfı’ndan İstanbul Sözleşmesi’ni savunan ahlaksızlara tokat gibi yanıt!.

Diyanet Vakfı’ndan İstanbul Sözleşmesi’ni savunan ahlaksızlara tokat gibi yanıt!.
20.03.2021
A+
A-

Türk Diyanet Vakfı Genel Başkanı Nuri Ünal, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını değerlendirdi!. Ünal, “Biz bunları 1400 yıl önce aştık, insan hayatının güvencesi Yüce Dinimizdir, Kitabımız Kuran’ı Kerimdir. Müslüman hem kadına, hem erkeğe, hem hayvana kısacası tüm canlıların hayatlarını her türlü şiddetten, kötülükten koruma altına almıştır!.” dedi!.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Cumhurbaşkanı kararıyla gece yarısı alınan İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilme kararını değerlendirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

2011 yılı yaz mevsimi başlarında, Mayıs ayında Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi ismiyle bir metin imzalandı. Güya bu sözleşme ile kadın hakları korunacak , kadına şiddet önlenecekti. Ne oldu sözleşme uygulandığı halde şiddet azalmadı, bitmedi. Tacizler artarak devam ediyor, sözlü şiddet devam ediyor, cinayetlerin ardı yanı bitmiyor hani sözleşmeyi savunanlar bunlardan neden bahsetmiyorlar ?

Bir defa burada Müslüman toplumlara, Türk Milletinin örfüne , geleneğine, göreneğine uymayan ve asla kabul edemiyeceğimiz maddelerde var. İsimlerini anmak bile istemediğimiz lgbt v.s bireyler diye tanımlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değildir, Dinimizde bunların yeri yoktur. Allah insanı nasıl yarattıysa öyle hayatını sürdürmelidir. Tartışılması bile yanlıştır.

Halbu ki biz bunları 1400 yıl önce aştık, insan hayatının güvencesi Yüce Dinimizdir, Kitabımız Kura’n-ı Kerimdir, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) dir. Müslüman; hem kadına, hem erkeğe, hem hayvana kısacası tüm canlıların hayatlarını her türlü şiddetten, kötülükten koruma altına almıştır. Bunu şimdi şu sözleşmede bu sözleşmede aramaya gerek yok. Açın Kur’an-ı Kerimi okuyun. Hadisleri okuyun, İslami sözleri okuyun anlayın. Başka bir şeye gerek yok. Hukukta orada yazılı, kadın haklarıda orada yazılı.
Tüm bunları bir kenara bırakıyoruz, e İstanbul Sözleşmesi diye bir şey yazalım buna uyarsak her şey düzelir, düzelmiyor işte. Her gün ekranlardan, medyadan okuyoruz, izliyoruz. Gelin kadına şiddeti, tacizi, haksızlığı, hukuksuzluğu dini kuralları yaşatarak aşalım.

Mağdurun korunmasını, zorbalığın engellenmesini, adaleti dinimizde arayalım, tek tek, madde madde yazılı burada. Toplumumuza bunları anlatalım, bilgilendirelim bu şekilde bir farkındalık oluşturarak tüm kötü durumları engelleyebiliriz. Avrupa’ya da Dünya’ya da Kitabımız ile Dinimizle örnek olan biz Müslümanlarız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.