Site Rengi

HABER ÖZETİ
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Süleyman Soylu, asayiş hizmetlerinde memnuniyetin yüzde 77,4 olduğunu açıkladı!.

Süleyman Soylu, asayiş hizmetlerinde memnuniyetin yüzde 77,4 olduğunu açıkladı!.
01.04.2021
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre, asayiş hizmetleri 2020 yılında yüzde 77,4 memnuniyet oranı ile ilk sırayı alan kamu hizmeti olmuştur” dedi.

Bakan Soylu, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen ‘Asayiş Şube Müdürleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Bakan Soylu, 2020 yılında koronavirüs salgınına rağmen tüm asayiş olaylarına karşı başarılı bir mücadele yürütüldüğünü söyledi. TÜİK’in yaptığı ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nın asayişle ilgili sonuçlarına paylaşan Bakan Soylu, “Bu araştırmada toplumumuzun birçok kesimine ‘Siz Türkiye’de kamunun hizmetlerinden hangisinden daha çok memnunsunuz?’ diye soruldu. 2020 yılı ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nda kamu hizmetlerinden memnuniyette asayiş hizmetleri yüzde 77,4 ile vatandaşımızın birinci sırada memnun olduğu hizmetlerdir. Bunun dünyanın başka ülkesinde; belki bu denli ölçekte ve memnuniyette görmek kolay değildir. Bu güveni, bu itimadı, bu memnuniyeti bundan sonraki yıllarda da birinci sırada tutmak, devlet ve vatandaş arasındaki güven bağını, memnuniyet bağını ve karşılıklı oluşan bu güçlü bağı ayakta tutmak bizim bundan sonraki en önemli hedefimizdir. Hem polis bölgesindeki asayiş hem jandarma bölgesindeki asayiş hizmetlerinde ortaya çıkan bu memnuniyet elbette bizim için bir gurur kaynağıdır” dedi.

‘KADIN CİNAYETLERİ 2020’DE 267’YE GERİLEDİ’

Soylu, Türkiye’de kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadın sayısının 2019’da 336 iken bu sayısının 2020’de 267’ye gerilediğini söyleyerek, “2019-2020 yılları arasında çocuğun cinsel istismarı olayları yüzde 29.6 azaldı. Cinsel taciz yüzde 11.8 azaldı. Cinsel saldırı yüzde 9.7 azalmış oldu. Bu 3 suçta azalma halen devam ediyor. Demek ki attığımız adımların, kamuoyunu doğru bilgilendirmemizin, sahaya doğru basmamızın ve alana güven vermemizin sonuçlarını yavaş yavaş alıyoruz. Ancak tüm bu kıyaslamalarda hepsinin işaret ettiği sonuç şudur ki; suçlara karşı insanları koruyan, kişi başına düşen milli gelirin miktarı, gayrisafi milli hasılanın büyüklüğü, batılı olması, gelişmiş ülke sınıfında olması veya herhangi bir uluslararası sözleşme değildir” ifadelerini kullandı.

‘2020’DE ASAYİŞ OLAYLARI YÜZDE 2,8 AZALDI’

Türkiye’de 2020 yılı içinde toplam 2.3 milyon asayiş olayının meydana geldiğini ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

“Bu olaylarda güvenlik birimlerimizin aydınlatma yani faili tespit edip yakalama oranı yüzde 86.8 olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılına göre 2020 yılında tüm asayiş olaylarında yüzde 2.8 azalış meydana gelmiştir. Vatandaşlarımızın huzuruna doğrudan temas eden evden hırsızlık olaylarının günlük ortalamasında 2019-2020 yılları arasında ülke genelinde yüzde 8, İstanbul’da yüzde 10, Ankara’da yüzde 45, İzmir’de yüzde 12 azalış yaşanmıştır. Bu başlığa daha uzun vadede bakacak olursak 2017 ortalamamız günlük 282 iken 2020 sonu itibarıyla 158 sayısına ulaşılmıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.