Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Suudi Arabistan’da ki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için kampanya başlatıldı!.

Suudi Arabistan’da ki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için kampanya başlatıldı!.
05.04.2021
A+
A-

Filistinli çok sayıda aktivist, Suudi Arabistan’da 2 yıldan bu yana tutukluluk halleri devam eden Filistinlilerin serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

“Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklulara özgürlük” ve “El-Hudari’ye özgürlük” (Hamas liderlerinden Muhammed el-Hudari) etiketiyle Twitter’da başlatılan kampanyaya binlerce kişiden destek geldi.

Filistinli aktivistlerden Receb en-Nakib Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hudari’nin (83) hayatını kaybetmesinin an meselesi olduğunu, kendisine yönelik net bir suçlama da olmamasına rağmen halen zor şartlar altında Suudi Arabistan’da tutukluluk halinin devam ettiğini belirtti.

Bir diğer aktivist Muhammed Muhammed, “Suçlama, yargılama, insaniyet ve adalet olmadan ama utanmaksızın onlarca Filistinli Haremeyn (Mekke ve Medine) ülkesinde tutuklu.” ifadesini kullandı.

Hamas liderlerinden Sami Ebu Zuhri ise Twitter hesabında, onlarca Filistinlinin Gazze’ye yardımda bulundukları gerekçesiyle tutuklanmasının, İslam ümmetine karşı işlenmiş bir hata olduğunu ifade etti ve bu kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Kampanyayla ilgili AA muhabirine konuşan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım ise Suudi Arabistan yönetiminin, Hudari ile onlarca Filistinliyi tutuklamasının, Filistin davası için çalışanların hedef alınması anlamına geldiğini söyledi. Filistinlilerin hapishanede zor ve sıkıntılı şartlarda yaşadığını, içlerinde yaşı ilerlemiş ve hasta olanların bulunduğunu ifade eden Kasım, Suudi Arabistan makamlarına tutukluları serbest bırakma çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan güvenlik güçleri, Cidde’de yaşayan Hamas yöneticisi Muhammed el-Hudari’yi 4 Nisan 2019’da gözaltına almıştı.

Merkezi Cenevre’de bulunan Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi de 6 Eylül 2019’da yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın aralarında Hudari’nin de bulunduğu 60 Filistinliyi gerekçesiz gözaltında tuttuğuna dair bilgiler vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.