Site Rengi

HABER ÖZETİ
Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün toplanıyor..
Kahpe İsrail Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!.
Sahte Diploma skandalında 37 kişi tutuklandı!.
Sığınma Evine sığınan kızı Sığınma Evi Müdürü taciz etti!.
Cari açığı kapatmak için yine sigaraya zam yapıldı!.
CHP’li başkan düğün masraflarını bile belediyeye ödetmiş!.
Trump itinin Gazze’ye 60 milyon dolarlık yardım palavrası çöktü!.
Şehit olan iki askerin güneş altında 4 saat bekletilip ölmesine kim neden oldu!.
Okullardaki Serbest Kıyafet saçmalığı nihayet sona eriyor!.
Türkiye bataklığa saplanıyor!. 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi 11 milyon!.
Yerli ve Milli TOGG’u Almanlara daha ucuza satıyoruz!.
Avukatı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini açıkladı..
Emlak vergilerindeki yüzde 1.000’lik zam vatandaşı isyan ettirdi!.
Trump destekçilerinin İsrail’den nefret etmeye başladığını açıkladı!.
Avrupa’nın en büyük nükleer santraline bombalı saldırı!.
Sahte diploma çetesi!. Profesörden avukata, doktordan padişah torununa…
Diyanet’teki eskort skandalı büyüyor!.
Demirtaş’ın tahliye edilmesini Öcalan mı istemiyor!.
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ankara’da inşaatta göçük! Onlarca bina tahliye edildi!. (video haber)

Ankara’da inşaatta göçük! Onlarca bina tahliye edildi!. (video haber)
10.04.2021
A+
A-

Ankara’nın Çankaya ilçesi İleri mahallesinde, bir inşaatın hafriyatı sırasında meydana gelen göçük, birçok binanın zeminden kaymasına neden oldu. Zemin kayması nedeniyle onlarca aile bölgeden tahliye edilerek güvenli alanlara taşındı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde, inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

İleri Mahallesi Mektep Sokak’ta yakın zamanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak’taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan 8 katlı bina ve tedbir amaçlı çevresindeki binalarda oturanları tahliye etti.

Polis ekipleri, evlerinden tahliye edilip konaklayacak yeri bulunmayan vatandaşları, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirdi.

“Benim binamın ön cephesi yoldan 35 santimetre ayrıldı”

Çökme tehlikesi bulunan 8 katlı binanın teras katında oturan Turan Evli, yaptığı açıklamada, inşaat çalışmasını yapan iş makinesinin operatörüne, bugün saat 12.00’de binasının temeline zarar verdiği yönünde uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Evli, operatörün, uyarılarını dikkate almadığını iddia ederek, şöyle konuştu:

“Eski binanın perde betonu vardı orayı da yıktılar. Çalışma sırasında benim binam gümbür gümbür sallanıyor. Operatör, ‘belediyenin verdiği ruhsat var gerekçesiyle bana karışamazsın’ dedi. Ben de Çankaya Belediyesine gittim şikayette bulundum. Belediye ekipleri gelip kontrol ettiler, ‘inşaat çalışmasına devam edilebilir’ dendi. Ben cahil insan olarak dedim ki kepçe vurdukça benim binam ayrılıyor. Benim binamın ön cephesi yoldan 35 santimetre ayrıldı. Müteahhit saat 17.00’ye kadar kepçeyi çalıştırdı. En sonda bizim oradaki duvar uçtu. Şu an biz mağdur olduk. Binamızı komple boşalttık.”

“Benim bu zararımı kim karşılayacak?”

Binasında 11 dairenin bulunduğunu, 40 kişinin yaşadığını aktaran Evli, eşini ve çocuklarını tahliye sonrasında kayınvalidesine gönderdiğini ifade etti.

Yetkililerin binasını yıkacağı yönünde bilgi verdiğini anlatan Evli, şöyle devam etti:

“Müteahhidi arıyoruz, Kırıkkale’de yeğeni vefat etmiş diye telefonlara cevap vermiyor. Şu anda binamızın yıkılmasını bekliyoruz. Ben 4 yıldır burada oturuyorum. İnşaat 2 gündür yapılıyor. Bu üçüncü kepçe operatörüdür. Duyduğumuza göre bundan önce iki kepçe operatörü gelmiş, burası riskli diye çalışmayız diyerek bırakıp gitmişler. Yetkililere çağrım benim binamın çözümü ne ise bir an önce yapılsın. Benim bu zararımı kim karşılayacak? Benim dairem 800 bin liralık dairedir. İçinde 200 bin liralık eşyam var. Yan binanın köşesi de koptu geldi, halen de oynuyor.”

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Deprem Risk Yönetimi ve İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin bölgede incelemelere başladığını kaydetti.

 Ayrıca son dakika gelişmesine göre, mahallede gaz sızması tespit edildi ve hemen su ile doğalgaz kesildi.

(yeni akit)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.