Site Rengi

HABER ÖZETİ
6.37 TL’lik indirimini ÖTV kazığı ile iptal edip 1 liraya düşürdüler!.
Fenerbahçe Konyaspor maçında F-16 ile gövde gösterisi yapan paşa emekliye sevk edildi!.
Türkiye’nin ilk kadın hava kuvvetleri paşası hayırlı olsun..
CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nun uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Bay Kemal gibi şimdiden “İktidar Olamazsam İstifa Ederim” gazları vermeye başladı!.
ABD’de de 25 eyalet Trump yönetimine karşı dava açtı!.
Brent petrol çakıldı!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Erdal Beşikçioğlu görevden uzaklaştırıldı!.
İngilizler 12. adamları Özgür Özel’i hazırlama telâşına düştü!.
Uğur Mumcu dosyası 33 yıl sonra yeniden açılıyor..
CHP Lideri Kılıçdaoğlu’ndan Terörsüz Türkiye sürecine destek açıklaması..
Denize döktüğümüz(!) Yunanların ekonomisini şaha kaldırdık!.
TÜİK sipariş enflasyon oranlarını açıkladı!.
TÜİK kira zam oranını yüzde 31 olarak açıkladı..
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında tutuklama talebi..
Donald Trump’ın İran saldırılarını durdurma kararını Netanyahu da sosyal medyadan öğrendi..
Günlerdir İran’a tehditler savurarak atıp tutan Trump yine kıvırdı!.
Merkez Bankası’ndan Kripto Varlık Merkezi Kayıt Sistemi’ne onay..
CHP’den AK Parti’ye geçen Tuzla Belediye Başkanı’ndan ilk açıklama..
Efsane Başkan Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya sert sözler!.
CHP içindeki Rüşvet, Yolsuzluk, Hırsızlık ve baskı skandalları gündemden düşmüyor!.
3 CHP’li Belediye Başkanı ile 1 İyi Partili milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
A 101 marketçilik Carrefour’u resmen devraldı..
Trump’tan İran’a yeni saldırı dalgası emri..
Sözde gazeteci Cem Küçük tutuklandı!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrupa Birliği Liderleri, protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor!.

Avrupa Birliği Liderleri, protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor!.
13.04.2021
A+
A-

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye ziyaretinde yaşanan protokol skandalı benzeri sorunların bir daha yaşanmaması için görüşecek.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, düzenli yaptıkları haftalık istişareler kapsamında 6 Nisan’da protokol krizine neden olan Ankara ziyaretlerinin ardından bu akşam ilk kez baş başa görüşmede bir araya geliyor.

“AB İÇİNDEKİ GÜÇ MÜCADELESİNİ BİTİRELİM”

İki liderin bu görüşmede Konsey ile Komisyon arasındaki “iş ilişkisini” geliştirecek bir planı ele alacakları belirtiliyor. Von der Leyen’in özel kalem müdürü tarafından hazırlanan 5 maddelik planın, AB dışına düzenlenen ziyaretlerdeki “AB içindeki güç mücadelesini” ortadan kaldırmayı amaçladığı ifade ediliyor.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #1

Politico internet sitesinin haberine göre, von der Leyen’in özel kalem müdürü, planı Michel’in özel kalem müdürüne geçen hafta gönderdi. AB Komisyonu yetkilileri, bu planın görüşmede mutlaka ele alınmasını beklediklerini aktardı.

Planın birlikte nasıl daha iyi çalışılacağını ve üçüncü ülkelerin bir daha Brüksel’in güç oyunlarına sahne edilmemesini amaçladığı belirtildi.

AB Komisyonu yetkilileri, planın ana çizgisinin her iki kurumun ve bunların liderlerinin gelecekte birbirlerinin çıkarlarını üçüncü ülke protokolleri karşısında koruma konusunda bir taahhüt olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #2

AVRUPA BASINI, İKİLİ ARASINDAKİ ÇEKİŞMEYİ YAZDI

Avrupa basınından olaydan sonra çıkan haber ve yorumlarda iki kurumun lideri arasında bir çekişme olduğu belirtiliyor.

Alman Der Spiegel dergisi, protokol olayıyla ilgili Türkiye’nin suçu olmadığını, bu fiyaskonun sorumlusunun Michel ve von der Leyen arasındaki anlaşmazlıklar olduğunu yazmıştı.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #3

“ÇOCUKÇA ÇEKİŞMELER”

Fransız Le Monde gazetesi de protokolde görülen hatanın Charles Michel’in protokol servisinde olduğunu aktarmıştı.

Belçika gazetesi De Tijd ise Michel ve von der Leyen’i “birbirine pas atmayan nispeten tecrübesiz ve hırslı golcülere” benzetmiş ve iki arasında daha önce de “çocukça çekişmeler” yaşandığını belirtmişti.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #4

PROTOKOL GÖREVLİLERİ ARASINDA SÜRTÜŞME

AA’nın ulaştığı bilgilerde, Türkiye ziyaretinde iki AB başkanının protokol görevlilerinin kendi aralarında ziyaret öncesi herkesin gözü önünde cereyan eden sürtüşmeler yaşadığı ortaya çıkmıştı.

AB Komisyonu, von der Leyen’e Michel ile protokolde aynı şekilde davranılması gerektiğini savunuyor. Deneyimli birçok diplomat ve hatta AB Komisyonu’nun eski başkanı Jean-Claude Juncker de AB protokolünde AB Konseyi Başkanı’nın birinci sırada, AB Komisyonu Başkanı’nın ise ikinci sırada geldiğini söylüyor.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #5

AVRUPA PARLAMENTOSU İLE GÖRÜŞECEKLER

Michel ve von der Leyen bu akşamki görüşmelerinden sonra yarın da Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ve parlamentodaki grupların başkanlarıyla bir araya gelecek.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #6

Parlamentonun birçok üyesi, AB liderlerinin Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol olayının ardından Michel ve von der Leyen’in Avrupa Parlamentosuna giderek durumu açıklamalarını istiyordu.

Bazı parlamenterler cinsiyetçilik suçlamalarına da yol açan protokol olayının AB kurumları arasında ayrılık görüntüsü verdiğini belirtiyor.

Avrupa Birliği liderleri, aralarındaki protokol krizinin tekrarlanmaması için toplanıyor #7

İki liderin Sassoli ve parlamentodaki siyasi grupların liderleriyle yarın toplanacağı, bu toplantıda protokol olayının ele alınacağı ve “görüş alışverişi yapılacağı” bildirildi.

Michel ve von der Leyen’in ayrıca gelecek hafta Avrupa Parlamentosu’nda genel kurul oturumuna katılarak son Türkiye ziyaretlerini milletvekilleriyle ele alması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.