Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ergun Mengi’nin itirafı ne anlama geliyor? “Montrö sadece bir araçtı!.” (video haber)

Ergun Mengi’nin itirafı ne anlama geliyor? “Montrö sadece bir araçtı!.” (video haber)
14.04.2021
A+
A-

104 emekli amiral imzalı darbe imalı bildiriye son halini veren İYİ Partili Ergun Mengi’nin itirafları gündem oldu.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı skandal bildirinin arka planı ortaya çıktı. Darbe tehditli bildiriye son halini veren İYİ Partili Ergun Mengi, bir başka imzacıyı ikna etmek için Montrö’yü bir araç olarak kullandıklarını söyledi.

Akit TV’de Murat Alan’ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili’nde, İYİ Partili Ergun Mengi’nin itirafları da masaya yatırıldı.

Murat Alan, “Bildirinin maksadı Montrö, diyorlardı. Aslında farklı noktalara dokunan kendi zihinlerindeki tepkiyi göstermek adına Montrö’yü yem yapmışlar.” dedi.

Ali İhsan Karahasanoğlu ise, “Harp okullarına girişte, öğrenciler için getirilen irtica engelinin   kaldırılması da bu bildirinin arkasında yatan sebeplerden mi, diye sormuştuk. Geldik geldik geldik, gerçekten öncesinde yapılan konuşmalarda, görüşmelerde kendilerince takunyalı diyorlar ki bundan yıllar önce Erbakan Hoca’ya da ‘takunyalı’ diyorlardı. Demek ki bu askeriye içerisinde bu isimlerde hiç değişen bir şey yok. Halen namaz kılan dindarlara ‘takunyalı’ diyorlarmış. O takunyalı amiral ile esas sıkıntımız var, diyor. İrticaya karışmanın çıkarılması var, diyor. Bir de astsubay derslerine Atatürk İlke ve İnkılap dersinin çıkarılması, diyor. Onun doğru olduğunu da sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu şunları söyledi:

Demek ki dert Montrö veya milli menfaatler, hiçbirimizin itiraz etmeyeceği uluslararası arenada Türkiye’nin menfaatlerinin korunması değil, siyasi ideolojik bir bakış açısıymış. Kendilerince namaz kılanları ‘takunyalı’ olarak görüyorlar, askeriyede olmalarını istemiyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.