Site Rengi

HABER ÖZETİ
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Akşener’e DEVA ve Gelecek Partisi’nden ittifak yanıtı..

Akşener’e DEVA ve Gelecek Partisi’nden ittifak yanıtı..
08.05.2021
A+
A-

Meral Akşener’in seçim için işbirliği mesajı yolladığı DEVA ve Gelecek Partisi’nden İyi Parti Lideri’ne “İttifak kurmak için şimdilik erken” yanıtı geldi.

Muhalefet partileri arasında, gelecek seçimler için ittifak kurulması ve güncel gelişmelerle ilgili müzakere amaçlı ziyaretler devam ediyor.

Geçtiğimiz seçimlerde HDP ile Millet İttifakı’nda yer alan İyi Parti’de tabandaki HDP rahatsızlığı, İyi Parti Lideri Meral Akşener’i partisini başka ittifaklara kurmaya itti.

HDP’siz bir ittifak hazırlığı içinde olan Akşener, bu kapsamda yeni kurulan küçük partilerle ittifak kurma arayışına gitti.

İyi Parti Lideri geçtiğimiz gün de katıldığı canlı yayında,  Millet İttifakı’nın yeni üyelerine ilişkin açıklamada bulunmuş, “Deva ve Gelecek Partileri var, Saadet Partisi fena gitmiyor. Muhtemelen yarın bir işbirliği olacak gibi gözüküyor. DEVA ve Gelecek Partisi’nden bahsediyorum. Böyle baktığınız zaman Cumhur İttifakı adayının seçilmesi mümkün görünmüyor” demişti.

2 PARTİDEN DE ŞİMDİ ERKEN YANITI

Akşener’in bu sözlerine Deva Partisi ve Gelecek Partisi yöneticilerinden “konuşmak için şimdi erken” yanıtı geldi.

BBC ye konuşan bir Gelecek Partisi yöneticisi “Seçim döneminde bu tür konular gündeme gelebilir. Ama henüz konuşmamamız lazım. Çünkü biz yeni kurulan bir partiyiz ve arazide zemin bulmamız lazım” derken, “Arazide zemin bulmadan bunları konuşursanız, zemin kaybedersiniz. O nedenle biz şimdiden konuşmamaya itina gösteriyoruz. İlerleyen süreçlerde bu konular konuşulabilir mi, elbette olabilir. İktidar partisinin dahi tek başına seçime giremediği bir ortamda, muhalefet partileri de bu konuları konuşur” ifadesini kullandı.

” İTTİFAK KONUŞMUYORUZ”

Benzer bir açıklama Deva Partisi yöneticilerinden de gelirken, şöyle denildi

“Yeni kurulmuş bir partinin herhalde yapacağı ilk iş kendi özgün kimliğini oluşturmak, kendi örgütlenmesini sağlamaktır. Biz mevcut siyasi partilerin çözüm olacağını düşünsek zaten partiyi kurmazdık. Teşkilatlanmada yarı yarıyayız, henüz istediğimiz düzeyde mahallelere ilçelere ulaşamadık ve bunun için çalışıyoruz. O nedenle, partimiz belli bir siyasi aksa oturuncaya kadar, seçim ittifakı konularını konuşmuyoruz.”

Meral Akşener e DEVA ve Gelecek Partisi nden ittifak yanıtı #1
Meral Akşener e DEVA ve Gelecek Partisi nden ittifak yanıtı #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.