Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den düşen Libya uçağı ile ilgili açıklama..
Uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’ın Fenerbahçe Başkanlığı sona erecek mi!.
Sadettin Saran pozitif çıkan kokain testine itiraz edeceğini açıkladı..
Sadettin Saran’ın uyuşturucu kan örneği pozitif çıktı!.
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
Libya Genelkurmay Başkanının jeti Ankara’da düştü!.
Asgari Ücret 28 bin 75 TL oldu..
Ve Özgür Ekrem’i sattı!.
Aşiret reisi Ankara’nın göbeğinde oğlunu vurdu!.
Trump Maduro’yu açık açık ölümle tehdit etti!.
Yeni yılda köprü ve otoyollara ne kadar zam gelecek..
Altın güne tüm rekorları alt üst ederek başladı!.
SDG itleri sivillere saldırdı!.
Uyuşturucu partilerinin düzenlendiği Kütüphane’nin sahibi gözaltında!.
Hakan Fidan’ı hedef alıp fırçayı yiyen Galip Ensarioğlu’ndan jet hızında çark!.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında gazeteci Emrullah Erdinç gözaltına alındı!.
Okan Buruk palavrası elinde parlayan Sevilay Yılman’ı kapı önüne koydular!.
Türkiye’nin görev süresini iki yıl daha uzatan Libya Tezkeresi Meclis’ten geçti..
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Filistinli Hristiyan Peder Manuel Musallam: “Bugün zayıf olursak Theodor Herzl’in dediği gibi Mescid-i Aksa yıkılacak!.”

Filistinli Hristiyan Peder Manuel Musallam: “Bugün zayıf olursak Theodor Herzl’in dediği gibi Mescid-i Aksa yıkılacak!.”
11.05.2021
A+
A-

Filistin’de Hristiyan din adamı Manuel Musallam, Filistinli Hristiyanlara, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya gitmeleri çağrısında bulundu. Ezilenlerin yanında durulması gerektiğini belirten Peder Musallam, “Bugün zayıf olursak Theodor Herzl’in dediği gibi Mescid-i Aksa yıkılacak.” ifadelerini kullandı.

İsrail tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. Son 3 gündür devam eden olaylarda, İsrail Polisi Filistin halkına sert müdahalelerde bulunarak Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Filistinli Hristiyan Peder Manuel Musallam, İsrail’in saldırılarına karşı olduğunu belirterek çok önemli uyarılarda bulundu.

Kudüs’te Adalet ve Barış için Dünya Halk Meclisi Başkanı Peder Musallam (83), “Savaş zamanı halkının yanında olmayanın, barış günlerinde aralarında bulunmaya hakkı yoktur” başlığıyla yayımladığı mesajında, “Kişisel bir inisiyatifle, saygıdeğer din adamlarına, patriklere, piskoposlara ve rahiplere, büyük küçük hepsine Mescid-i Aksa’ya gitmeleri çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN ZAYIF OLURSAK THEODOR HERZL’İN DEDİĞİ GİBİ MESCİD-İ AKSA YIKILACAK”

Bugün Müslümanlara “hepsinin tek bir kaderi ve tek bir medeniyeti olduğu, bu kutsal topraklarda tek bir insan oldukları ve oradaki insanı savundukları” mesajı verdiklerini kaydeden Musallam, “Bugün zayıf olursak Theodor Herzl’in dediği gibi Mescid-i Aksa yıkılacak.” ifadelerine yer verdi.

Musallam, şunları kaydetti:

Hristiyan din adamları halkınızın, mazlumların, fakirlerin, ezilenlerin yanında durun. Çünkü kilise, mazlumların, ezilenlerin, zayıfların kilisesidir. Hristiyanlar, Mescid-i Aksa’nın kapısı önünde set oluşturup Siyonistlere orayı kapatır ve Aksa’ya ayak basmalarını engellerlerse sahip oldukları kimliğin hakkını vermiş olurlar.

KUDÜS’TEKİ GERGİNLİK

Fanatik Yahudiler, İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği, 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutluyor. Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yapmıştı.

Bugün sabah namazını Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenlemişti. Filistinliler, gösteri sonrasında fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.