Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
Bütün adliyelerin emanet birimlerinde denetimler başlıyor..
Özgür Özel’i terleten sorular: 150 milyon dolarlık villalar nasıl 15 milyona devredilmiş!.
Vatandaşlık maaşı geliyor…
Türkiye’den PKK’nın uzantısı SDG’ye son uyarı!.
Merkez bankalarının bankasından altın için “Balon” uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’in yargılanmasına devam edildi! Duruşmadan ayrıntılar..

ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’in yargılanmasına devam edildi! Duruşmadan ayrıntılar..
20.05.2021
A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) eski Başkanı Ali Demir’in ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği’ ve ‘zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma’ suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ali Demir, avukatı ve ÖSYM avukatı katıldı. Demir’in görev yaptığı sırada ÖSYM’de birlikte çalıştığı Ercan Öztemel, Yusuf Ziya Özcan, Ömer Pekşen ve Durmuş Günay tanık olarak dinlendi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 2007 ile 2011 arasında bu görevi sürdürdüğünü, tavsiyesi üzerine Demir’in ÖSYM’ye atandığını belirtti. Özcan, o dönem ÖSYM’nin başına getirilecek kişi için devletin ilgili organlarından bilgi aldığını ve Demir hakkında olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

Demir’in ÖSYM’nin başına gelmesinin ardından sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin iddialar üzerine çalışma yaptığını anlatan ve güvenlik sistemi geliştirilmesine öncülük ettiğini ifade eden Özcan, “ÖSYM’de ortaya çıkan sorunlar yüzünden Ali Demir’e suçlama yapıldı. Ben bunun doğru olmadığına inanıyorum” dedi.

‘SINAV HAZIRLAMA BİRİMİNİ KIRMIZI ALAN İLAN ETTİK’

Tanık olarak dinlenen dönemin ÖSYM Başkan Yardımcısı Ercan Öztemel, kendilerinin göreve geldiğinden itibaren kurumdaki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirtti. Öztemel, “Biz geldiğimizde sınav hazırlama biriminde hiçbir güvenlik önlemi yoktu. Çalışanlar rahatça internete bağlanıp, cep telefonu görüşmelerini yapabiliyordu. Kuruma giriş-çıkışlarda da güvenlik zafiyeti vardı. Biz bu alanda tedbirlerimizi arttırarak bu alanı ‘kırmızı alan’ ilan ettik. Bu alanda cep telefonunu ve interneti kaldırdık, sadece o birimde çalışanlara giriş izni oluşturduk. Ali Demir’in talimatıyla kapalı dönem başladı. Sınav için uygun görülen sorular soru bankasına atılır; ama hangi sınavda sorulacağı belli olmazdı, sadece soruların hangi sınava uygun olduğu tespit edilirdi. Hazırlanan soruları da başkasının görme ihtimali yoktu, kimse kimsenin bilgisayarına giremezdi. Soruların basıldığı matbaa Emniyet ve MİT tarafından 80 farklı noktada jammer ile korunurdu” diye konuştu.

‘KURDUĞU SİSTEM DEVAM ETTİ’

Dönemin ÖSYM Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen ise Ali Demir’in herhangi bir silahlı terör örgütü ile bağlantısına dair bilgisi olmadığını söyledi. Ali Demir, Pekşen’e, kurduğu sistemin kendisinden sonra değiştirilip değiştirilmediğini sordu. Pekşen, Ali Demir’den sonra 6 ay daha göreve devam ettiğini ve kurduğu sistemin aynen devam ettiğini söyledi.

Sanık Ali Demir’in avukatı, TÜBİTAK’ta çalışan bazı personellerin de tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.

DHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.