Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk bayrağına yapılan alçakça saldırı için açıklama..
Dev holdinglerin veliahtları uyuşturucudan gözaltında!.
Altın ve gümüş kendi rekorlarını kırarak yükselmeye devam ediyor..
ABD’den sonra Barzani’de Kürtleri satışa getirdi..
Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, servis araçları kararının uygulanmasını istedi!.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, servis araçları kararının uygulanmasını istedi!.
27.05.2021
A+
A-

Göksu, AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İBB Meclisi’nde AK Parti grubu olarak çok önemli bir teklif verdiklerini, bunu da “teklif karar” olarak meclisten geçirdiklerini belirten Göksu, yeni tip koronavirüs salgınıyla (Kovid-19) mücadele alanlarından birinin bulaş hızı en yüksek yer olan toplu taşıma araçları olduğunu söyledi.

Bu anlamda, toplu taşımayla ilgili bütün kamu kurumları ve özellikle belediyelerin çok önemli, ufuk açıcı yatırımlar ve işler yapmak zorunda olduğunu kaydeden Göksu, salgın sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımayla ilgili gerçekten bir hamle yapmamasının vatandaşlar adına kendilerini üzdüğünü söyledi.

Göksu, AK Parti grubu olarak dün bu konuda çok önemli bir atak yaptıklarını belirterek, “İETT’nin ihtiyaç duyulan bölgelere 250 yeni hat açması ve okul servislerinin toplu taşıma sistemine alınması için meclisten karar çıkardık.” dedi.

Bu kararın İBB tarafından ivedilikle uygulanmasını beklediklerini dile getiren Göksu, şöyle devam etti:

“Hepimiz sonbaharla beraber bu virüsü yenip, yepyeni bir hızla hayata başlamak istiyoruz. Bu konuda en fazla risk altında olan büyükşehirlerde de bu riski oluşturan toplu taşıma araçlarında da bunu yenmemiz gerekiyor. Artık şu virüs belasını gündemimizden çıkartıp gerçekten geleceğe bakıp, geleceğe koşmamız gerekiyor. Çocuklarımızın okullara koşması, parklarımızın açılması, esnafımızın yüzünün gülmesi gerekiyor. Bunun için de hep beraber bir seferberlik ilan etmemiz lazım. Böylece biz Ağustos itibariyle Bakanlığımızın da verilerini dikkate aldığımızda, artık virüs defterini kapatıp önümüze bakmamız gerekiyor. Bunun için hangimiz, hangi tedbiri almamız gerekiyorsa ivedilikle almamız lazım. Biz üzerimize düşeni yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en büyük, en üst karar organı meclistir. Meclis olarak kararımızı aldık ve verdik. Şimdi bekliyoruz.”

– “İSTANBUL’DA YENİ BİR DÜYUN-I UMUMİYE İLAN EDECEK GÜNDEM MADDELERİ VAR”

Göksu, İBB 2020 yılı faaliyet raporuna da değinerek, İstanbul’un 2 yılda 5 yıl geri gittiğini söyledi.

Pazartesi gününün mutlaka takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Göksu, “İSKİ Genel Kurulu var. Öyle bir genel kurul var ki İstanbul’un geleceğinin ipotek altına alındığı, İstanbul’da yeni bir Düyun-ı Umumiye ilan edecek gündem maddeleri var.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, servislerle ilgili kararın “CHP Grubu tarafından hukuksuz olarak nitelendirilmesini” hatırlatması üzerine Göksu, “Kararın hukuki olup olmadığına karar verecek olan hukukçulardır yargıdır. Bu karar hukukidir, bu karar yerindedir. Meclisin iradesine kimse engel koyamaz. Meclis karar almıştır, yapılacak olan da bu kararın uygulanmasıdır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.