Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu itinin yolsuzluk davası yine ertelendi!.
İçişleri Bakanı Çiftçi’den Abdulhamid Han’a havlayan kuduz köpeklere tokat gibi cevap!.
Kahpe İsrail’in 10’dan fazla ülkedeki casusluk faaliyetleri deşifre oldu..
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sedat Peker operasyonunun perde arkası ortaya çıktı!.

Sedat Peker operasyonunun perde arkası ortaya çıktı!.
31.05.2021
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TRT’de katıldığı canlı yayında Sedat Peker’le ilgili “Bir buçuk yıldır duran operasyonu ben harekete geçirdim” sözleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Peker hakkında ilk soruşturma 2018 yılında İstanbul’da diğer soruşturma ise Köfteci Yusuf’un şikayeti üzerine 2019 yılında açıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT canlı yayınında katıldığı programda Sedat Peker olayıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Soylu, “Bu operasyonları ben başlattım. Bir buçuk yıl duran bir operasyonu harekete geçiren benim. Babamızın oğlu olsa bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapıları üzerinden haksızlık yapana hayat hakkı tanımayız” demişti. Bakan Soylu’nun canlı yayında bahsettiği operasyonlarla ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Independent Türkçe’nin haberine göre Sedat Peker, 30 Kasım 2019 tarihinde yurtdışına çıktı. Peker’in yurtdışına kaçması ve yayınladığı videolarla gündeme damga vurmasına yol açan süreç İstanbul ve Bursa’da hakkında başlatılan iki soruşturma ile start aldı.

İlk soruşturma İstanbul’da açıldı

Peker hakkındaki ilk soruşturma bir şikayet üzerine İstanbul’da açıldı. Soruşturma kapsamında 17 Eylül 2018 – 14 Haziran 2019 tarihleri arasında 10 ay boyunca Peker ve adamları teknik takibe alındı.

9 Nisan’da operasyon düzenlendi

Yaklaşık 19 ay devam eden soruşturma kapsamında 9 Nisan 2021 tarihinde Peker ve adamlarına bir operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 61 şüpheliden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dinlenmeler ve çalışmalar sonucu hazırlanan ve yargı makamlarının talebine rağmen kendilerine ulaştırılmayan dosya ve fezleke, ancak 17 Nisan 2021 tarihinde savcılığa teslim edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosyanın kendilerine ulaşmasının ardından 15 Mayıs 2021 tarihinde Sedat Peker halkında kırmızı bülten talep etti.

Bursa’daki soruşturmada Köfteci Yusuf şikayetçi oldu

Yaklaşık 19 ay devam eden soruşturma kapsamında 9 Nisan 2021 tarihinde Peker ve adamlarına bir operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 61 şüpheliden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dinlenmeler ve çalışmalar sonucu hazırlanan ve yargı makamlarının talebine rağmen kendilerine ulaştırılmayan dosya ve fezleke, ancak 17 Nisan 2021 tarihinde savcılığa teslim edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosyanın kendilerine ulaşmasının ardından 15 Mayıs 2021 tarihinde Sedat Peker halkında kırmızı bülten talep etti.

Sedat Peker’in emniyet ve yargı kronolojisi ise şu şekilde:

17 Eylül 2018 – 14 Haziran 2019: İstanbul’da şikayet üzerine Peker ve adamları dinlenmeye başlandı.

30 Kasım 2019: Sedat Peker yurtdışına çıktı.

25 Aralık 2019: Emniyetin başsavcılığı bilgilendirmesiyle Peker ve adamları hakkında Bursa’da Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş’ın şikayetiyle soruşturma başlatıldı. 2020 Temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 9’u tutuklandı.

İstanbul merkezli olarak 9 Nisan 2021 tarihinde Peker ve adamlarına gerçekleştirilen operasyonda 61 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklandı. Tüm dosya 17 Nisan 2021 tarihinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi.

15 Mayıs 2021: Sedat Peker hakkında kırmızı bülten talep edildi.

26 Mayıs 2021: Sedat Peker hakkında yakalama kararı verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.