Site Rengi

HABER ÖZETİ
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bunun adı ADALET Mİ, REZALET Mİ!. CHP’nin mahkemeye verdiği şehit babasına para cezası!.

Bunun adı ADALET Mİ, REZALET Mİ!. CHP’nin mahkemeye verdiği şehit babasına para cezası!.
05.06.2021
A+
A-

CHP tarafından mahkemeye verilen 5 Temmuz şehidi Özel Harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit’e, hakaret suçundan 2 bin 180 TL para cezası verildi!.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Bünyan ilçesinde şehitlikteki programa katılan CHP Bünyan İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ile Bünyan CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Navruz, kendilerine tepki gösteren şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit’i kendilerini darp ettiği ve hakaret ettiği iddiasıyla mahkemeye verdi.

2 BİN 180 LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Bugün Bünyan Adliyesi’nde görülen 4. duruşmaya, şehit Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit ve avukatları katıldı. Mahkemede şehit babası Yahya Kemal Yiğit, basit yaralama ve mala zarar verme suçlarından beraat ederken, hakaret suçundan 109 gün hapis cezası verilerek, daha sonra paraya çevrilerek 2 bin 180 TL para cezasına çevrildi.

“BUNLARIN GENEL BAŞKANLARI FETÖ’YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYOR”

15 Temmuz’u ikinci kez yaşadığını söyleyen şehit Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit, şu ifadeleri kullandı:

“Tabii ki yüce mahkemenin vermiş olduğu karara saygılıyım. Bunun mahkeme heyetinin yüzüne de söyledim. ‘vereceğiniz her türlü karara saygı duyuyorum’ dedim. Fakat ben 15 Temmuz’u bugün yeniden yaşadım. Yeniden yaşattılar. Bugün bunların genel başkanları FETÖ’ye terör örgütü diyemiyor. O alçak PKK’nın o bebek katili Abdullah Öcalan denen alçağın, biz Diyarbakır’ın meydanına bunu heykelini dikeceğiz diyen alçak Selahattin Demirtaş’a onurlu siyasetçi diyebiliyor.

“BENİM BUNLARA SÖYLEDİĞİM HAKARET İSE, KABUL EDİYORUM”

Benim bunlara söylediğim hakaretse bunu kabul ediyorum ve aynı sözleri tekrar yineliyorum. Ben biliyorum ki 84 milyonun 80 milyonu benim arkamda fakat ben tek başıma kalsam onlarla canım pahasına yine mücadele edeceğim ve o sözlerimi tekrar tekrar yineleyeceğim”

CHP’nin mahkemeye verdiği şehit babasına para cezası verildi #1

“KARAR, YANLIŞ. ALÇAK, HAİNLER GİBİ SÖZLER HAKARET Mİ?”

Kararı kabul etmediklerini söyleyen Yahya Kemal Yiğit’in avukatlarından Ramazan Bedir, “Bugün itibari ile Cennet Yiğit kardeşimizin sanık olarak yargılanan babası Yahya yiğit ‘mala zarar verme’ ve ‘yaralama’ suçundan beraat etti. ‘Hakaret’ suçundan ise 2 bin 180 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Burada ajanstan gelen bilirkişi raporu istinaden mahkeme hakaretin varlığını kabul etti. Karar yanlış bir karar. Yani alçak ve hainler gibi sözlerin hakaret mi? Yoksa olayın olduğu yerin şehitlik olması hasebiyle, seçimlerden kısa bir süre olması hasebiyle ve CHP belediye başkanı adayı, ilçe başkanı ve meclis üyesi adayına yönelik olmasından dolayı biz hakarete vücut vermeyeceğini ifade ettik. Bunu söylerken de tüm hukuk sistemlerinin kabul ettiği ilke kararından bahsettik. Siyasetçilerin eleştiri noktasında daha da geniş yorumlanması ve eleştiri sınırlarının daha da geniş tutulması noktasındaki tüm hukuk sistemlerinin kabul etmiş olduğu bir ilkeden bahsettik. Mahkeme bu ilkeyi kabul etmedi. Bizde bu kararı kabul etmiyoruz. Müvekkilimiz 2 ayrı suçtan da beraat etti. O yönden kararında isabetli olduğunu ifade edelim. Bunun değerlendirmesini bir üst mahkeme tabi ki yapacaktır. Biz davanın bitmesi hasebiyle mutluyuz. Biz bu davayı bir üst mahkemeye taşıma noktasında takibimizi devam ettireceğiz. Müvekkilimizin söylemleri ya da tepkileri bir hakaret midir? Yoksa bir tepki midir? Bir şehit babasının tepkisi midir? Ben artık vicdanen ve hukuken bir yere oturtmaktan kendi kendime imtina ediyorum. Bir tepki olarak biz bunu ifade ediyoruz. Bu bir hakaret değildir. Siz bunu hakaret olarak kabul ettiyseniz de bunu bedeli 2 bin 180 TL imiş. Hukuk herkese her zaman lazım” dedi.

CHP’nin mahkemeye verdiği şehit babasına para cezası verildi #2

“BU DAVADA EN GÜZEL SONUÇ, DAVANIN BİTMESİ OLDU”

Yahya Kemal Yiğit’in avukatlarından Murat Tülü de, “Bu davada en güzel sonuç davanın bitmesi oldu. Biz gerekli savunmaları yaptık ancak hakaret noktasında istediğimiz sonucu elde edemedik. ‘Mala zarar verme’ ve ‘basit yaralama’ suçundan müvekkilimize beraat kararı aldık. Bu kararda isabetli bir karardı. ‘Hakaret’ suçunda da genel kapsamda değerlendirilme yapılmadı. Mahkemece eleştiri maiyetinde tam anlamıyla değerlendirilmedi. Biz bu kararı gerekli üst mercilere intikal ettireceğiz. İnşallah hakka ve hukuka uygun bir karar alırız diye umut ediyoruz” dedi.

CHP’nin mahkemeye verdiği şehit babasına para cezası verildi #3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.