Site Rengi

HABER ÖZETİ
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hızlı Trende yolcu garantisi tutturulamadı!. Devlet müteahhit firmaya 1 yıl için 21 milyon dolar ödeyecek!.

Hızlı Trende yolcu garantisi tutturulamadı!. Devlet müteahhit firmaya 1 yıl için 21 milyon dolar ödeyecek!.
14.06.2021
A+
A-

5 milyon yolcu garantisi verilen Ankara Yüksek Hızlı Treni (YHT) 2020 yılında 740 bin kişi kullandı!. Garanti edilen hedefin tutmaması nedeniyle 2020 için yolcu garantisi ödemesi adı altında devletin kasasından yüklenici firmaya 21 milyon 352 bin dolar garanti ödemesi yapılacak!.

Kamu-özel işbirliği (KÖİ) projesi ile yapılan ve 29 Ekim 2016’da açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı için 2020’de 5 milyon yolcu garantisi verilmişti, ancak yolcu sayısı 740 binde kaldı. Hazine’nin gelmeyen yolcular için yüklenici firmalar Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına 7.5 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.

Yolcu garantisi nedeniyle gar için 3 yılda devletin kasasından 13 milyon 852 bin 545 dolar çıktı. Tren garı için garanti kapsamında 2016’dan bu yana 14 milyon dolarlık ödeme yapıldı. Tren garında yıllık yolcu garantisinin tutmaması halinde şirkete her yolcu için 1.5 dolar ödeniyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre; garantinin tutması durumunda ise her yolcu için ödeme 50 cent oluyor. Yapılan sözleşme kapsamında ilk 2 yıl için 2’şer milyon, sonraki 2 yıl için 5’er milyon, sonraki 4 yıl için 8’er milyon ve 9-14’üncü yıllar için de 10’ar milyon yolcu garantisi verilmişti.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Devlet vatandaşın en ufak bir bina yapmasında ruhsat isterken kendisi gecekondu yapıyor. Koskoca başkentin göbeğinde Ankara garının yapı ruhsatı çıkmadan yapılmasına göz yumuldu.

YHT garına giden yolcu için de gitmeyen yolcu için de Hazine’den para çıkıyor. Kara Tren gecikiyordu, belki hiç gelmiyordu. Hızlı tren geliyor ama gelirken meşhur 5’lilerden 3’üne çalışıyor, Hazine’yi boşaltıyor” dedi.

Cengiz Kolin-Limak ortaklığına Ankara YHT Garı için 2016-2017 döneminde 2 milyon yolcu garanti edildi ve 2 milyon 207 bin 230 yolcu gelince, 3 milyon 103 bin 615 dolar ödendi. 2017-2018 döneminde 2 milyonluk garantiye göre, 2 milyon 497 bin 861 yolcu geldi ve 3 milyon 248 bin 930 dolar şirkete verildi.

2018-2019’da 5 milyon yolcu garantisi tutmayınca, 7 milyon 500 bin dolar daha ödendi. 2020-2021 dönemi için de 5 milyon yolcu garantisi verildi, ancak 740 bin kişi kullandığı için hedef tutmadı. 2020 ile birlikte yolcu garantisi için ödenen tutar, 21 milyon 352 bin dolara ulaşacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.