Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiliz basınından skandal Erdoğan manşeti..

İngiliz basınından skandal Erdoğan manşeti..
15.06.2021
A+
A-

Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı attığı skandal manşetlerle tanınan İngiliz Financial Times gazetesi NATO görüşmelerinde de boş durmadı. İngiliz gazetesi, Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın ayaküstü görüşmesinde çekilen bir kare üzerinden algı yaparak, Erdoğan’ı sanki Biden’a karşı eğilmiş gibi gösterdi.

NATO zirvesinde sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanABD Başkanı Joe Biden ile yan yana geldi.

Biden, Erdoğan’ı görünce yanına kadar gitti ve o sırada koltukta oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayağa kalkarak selamlaştı.
İki liderin selamlaşma anı ve daha sonrasındaki samimi diyaloğu, İngiliz Financial Times gazetesini kızdırmışa benziyor.

Erdoğan’ın kalkarken çekilmiş fotoğrafını manşetten kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan sanki Biden’ın önünde diz çökmüş gibi göstermeye kalktı.

Halbuki durum öyle değil. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da durumun öyle olmadığını gösteren videoyu Twitter’dan paylaştı.
Amerikan basını da Erdoğan-Biden görüşmesini manşetten verdi.

CNN gibi Washington Post gibi haber siteleri, kanallar ve gazeteler, iki ülke arasındaki sorunlara değindikleri haberlerinde, ilk yüz yüze görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, Biden ve Erdoğan’ın “çok iyi ve verimli bir görüşme oldu” sözlerini ön plana çıkardı.

Joe Biden ile Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin bir analiz yayımlayan Reuters ise, “İki lider görüşmeleri pozitif ve verimli olarak niteledi ancak ilişkilerdeki sorunları nasıl aşacaklarına dair ipucu vermedi” yorumunda bulundu.

‘Mücadelenin ne boyutta olduğunu gösteriyor’

Financial Times’in manşetinde bu fotoğrafı kullanmasına, Erdoğan’ın danışmanlarından İsmail Cesur tepki gösterdi. Twitter’dan yazan Cesur, “Tek başına Financial Times’ın onca NATO fotoğrafı içinden bütün gün üzerinden algı yapılmaya çalışılan bu fotoğrafı kullanması bile, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesinin ne boyutta ve hangi arenalarda olduğunu gösteriyor. Sonuna kadar arkandayız dünya lideri” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.