Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erken seçim kapısını kapatan Özel’i haklı çıkaran anket…
İsmail Kartal için yolun sonu göründü!. Fenerbahçe Mourinho ile anlaşma sağlandı..
CHP’de 2028 Genel Seçim kavgası erken başladı..
Temmuz da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?.
Tüm araçlara TTB zorunluluğu geliyor..
Kabine bugün kritik başlıklar altında toplanıyor..
Bay Davut çok başarılıymış, başarız olan partisiymiş!.
Kahpe evladı Netenyahu kana doymuyor!.
Türkiye ambargosu İsrail basınında!.
1 Mayıs’ta polise saldıran andavallar teker teker paketleniyor..
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
DOLAR 32,2807
EURO 34,8264
ALTIN 2.410,33
BIST 10.275,69

Katile ültimatom! “İki hafta içinde Başbakanlık konutunu terk edin!.”

Katile ültimatom! “İki hafta içinde Başbakanlık konutunu terk edin!.”
17.06.2021
A+
A-

İktidarı kaybeden Netanyahu, boşaltması gereken başbakanlık konutunda ABD’nin eski BM Temsilcisi Haley’i ağırlamasının görüntülerini paylaştı. İsrail’in görevdeyken yolsuzluktan yargılanan ilk başbakanına yönelik protestoların başını çeken ‘Suç Başbakanı’ grubu, 27 Haziran’da dek çıkmazsa Yüksek Mahkeme’ye gideceğine dair Netanyahu’ya rest çekti

İsrail’in en uzun süre görev yapan başbakanı Benyamin Netanyahu, 12 yıl sonra ilk kez başbakanlık koltuğunun altından çekilmesini hazmetmekte zorlanıyor. 2 yılda 4. erken seçim sonrası Aşırı sağcı Naftali Bennett ile merkez solcu Yair Lapis’in dönüşümlü başbakanlık yapacağı 8 partili koalisyon hükümetinin pazar günü meclisten (Knesset) güvenoyu almasıyla iktidardan giden Netanyahu, oylamanın ardından artık kendisine ait olmayan başbakana ayrılan sandalyeye oturarak ilk işareti vermişti.

Mecliste muhalefete ayrılan bölüme geçmesi için uyarılan Netanyahu’nun henüz başbakanlık konutunu boşaltma adımı atmaması da dikkat çekti.

Son yıllarda sık sık protesto gösterileri düzenlemesinden ötürü önü ‘muhaliflerin Bastille’ine’ dönen Batı Kudüs’teki Balfour Caddesi’ndeki resmi başbakanlık konutunda Netanyahu, eşi Sarah ve oğlu Yair ikamet etmeye devam ediyor.

netenyahu

Sağcı lider, başbakanlık konutunu terk etmek bir yana ABD’nin eski BM Temsilcisi Nikki Haley ile İsrail İçin Birleşmiş Hıristiyanlar (CUFI) Başkanı John Hagee’yi burada ağırlamasının görüntülerini paylaştı. Fotoğraf, muhalefet başkanının neden başbakanlık konutunu yabancı devlet yetkililerini ağırlamak için kullanmaya devam ettiği sorusu eşliğinde büyük tepkiye yol açtı.

Üstüne üstlük Haley, Netanyahu’ya başbakan diye hitap ettiği tweet atıp “Başbakan Netanyahu ile vakit geçirmeye her daim değer biçilemez. Onun İsrail güvenliği ve refahına katkıları tarihi boyuttadır. Daha son sözünü söylemedi” dedi.

Netanyahu ile ailesi başbakanlık konutuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı, ancak İsrail yasaları, masraflarını hükümetin kamu parasından karşıladığı resmi evi terk etmesini gerektiriyor. Aylardır Bastille protestolarının başını çeken ‘Suç Başbakanı’ grubu devreye girerek, Başbakanlık Hukuk Müşaviri Şlomit Barnea’ya mektup gönderdi.

“Seçimi kaybeden bir sanığın konutta kendisini güçlendirmesine, konutu seçilmiş hükümetle savaştığı özel işleri için bir tesise dönüştürmesine izin vermeyeceğiz” denilen mektupta, “12 yıllık yabancılaşma ve kopukluktan sonra Netanyahu ailesinin, başbakanlık konutunun bir kamu kaynağı olduğunu anlamasının ve doğru düzgün demokrasilerdeki gibi kısa sürede binayı kibarca boşaltmasının zamanı geldi” ültimatomu verildi.

Netanyahular’dan resmi konutu iki hafta içinde terk edecekleri tarihi açıklamalarını talep eden mektupta 27 Haziran’a dek terk etmemeleri halinde Yüksek Mahkeme’ye başvurma resti çekildi.

Likud liderinin ilk başbakanlık dönemi 1999’da bittiğinde ailece konutu boşaltmalarının 6 hafta aldığına dikkat çeken ‘Suç Başbakanı’, muhalefet başkanının pazartesi günü Haley ve Hagee’yi ağırlaması göz önüne alındığında bu kez özel bir aciliyet olduğunu belirtti.

Kanal 12 ise Netanyahuların başbakanlık konutunda en az birkaç hafta ve muhtemelen bir ay boyunca kalmalarının beklendiğini duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.