Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi sona erdi!.

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi sona erdi!.
30.06.2021
A+
A-

Seçkin gözlemci gününün son programında, katılımcı ülkelerin askeri gözlemcileri ve basın mensupları, SOLOTÜRK ile Türk Yıldızları’nın 6 uçakla gerçekleştirdiği gösteri uçuşlarını izledi.

Son olarak, Anadolu Kartalı ana brifing salonunda eğitime katılan ülkelerin askeri yetkilileri ile basın mensuplarına brifing verildi.

Brifingde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Anadolu Kartalı Eğitimleri’nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2001 yılından itibaren Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda icra edildiğini anımsattı.

2001 yılından bu yana 19’u milli, 24’ü ise uluslararası olmak üzere, NATO kurucuları dahil 14 ülkenin katılımıyla toplam 43 dönem Anadolu Kartalı Eğitimi yapıldığını ifade eden Küçükakyüz, “Bu eğitimler sadece Türkiye’nin müttefik ve dost ülkelerin eğitim ve ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda kendine özgü coğrafi konumunun kazandırdığı kaynaklarını paylaşmak suretiyle Türkiye’nin uluslararası güven ve iş birliğine katkıda bulunmasını sağlama noktasında da önemli bir rol oynamaktadır.” diye konuştu.

Küçükakyüz, Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimleri’nin, Azerbaycan, Katar, Pakistan ve NATO unsurlarının katılımıyla 2 Temmuz’a kadar devam edeceğini hatırlattı.

– “160’A YAKIN YERLİ VE YABANCI BASIN MENSUBU ANADOLU KARTALI EĞİTİMLERİ’NDE ARAMIZDAYDI”

Anadolu kartalı eğitimlerinin amacının, harekata yönelik eğitim ihtiyacını karşılamak ve personelin harbe hazırlık seviyesini yükseltmek olduğunu vurgulayan Küçükakyüz, şunları kaydetti:

“Amaçlar arasında, NATO ve müttefik ülkelerle beraber çalışabilme kabiliyetini denemek, gerçeğe yakın harekat ortamında basitten zora doğru değişen bir senaryo dahilinde eğitim seviyesini geliştirmektir. Çok şanslıyız ki; 60’tan fazla hava unsurunu bölgedeki diğer hava trafiklerinden etkilenmeden görev icra edebileceği taktik atış sahaları, elektronik harp, test ve eğitim sahasını da içeren büyük bir sahaya sahibiz. Bugün ayrıca yaklaşık 21 ülkeden 44 gözlemci personelle 160’a yakın yerli ve yabancı basın mensubu da Anadolu Kartalı Eğitimleri’nde aramızdaydı.”

Küçükakyüz, bu imkanların kardeş dost ve müttefiklerle paylaşılıyor olmasını, tatbikatın amacı ve kazanımları açısından da çok kıymetli bulduğunu dile getirdi.

Geçmiş yılların istatistikleri ve devam eden eğitimler göz önüne alarak, tatbikatın amacına ulaştığını belirten Küçükakyüz, şöyle devam etti:

“Teknolojinin sürekli değişen doğasına karşı değişmeyen tek ihtiyaç, modern silah ve harp vasıtalarının yanı sıra eğitimli insan gücüdür. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çarkları da eğitimli ve nitelikli personelidir. Özverili ve aktif çalışma sonucunda planlanan eğitimler sürecinde tespit edilen eksikliklerimiz, en az edinilen tecrübe kadar önemlidir. Bu tespitlerin, alınan dersler olarak gelecek eğitim dönemlerinde senaryolara dahil edilmesi tatbikatın bir diğer amacıdır. Davetimizi kabul ederek, burada bulunan bütün katılımcıların bu sürecin en önemli bileşeni olduğunu ifade etmek isterim. Bu başarılı eğitim sürecini hazırlayan ve icra eden tüm personele teşekkür ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.