Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yargıtay’dan MİT TIR’ları davası kararı…

Yargıtay’dan MİT TIR’ları davası kararı…
02.07.2021
A+
A-

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, “Adana ve Hatay’da MİT’e ait tırların durdurulmasına” ilişkin 54 sanıklı davada verilen kararlara ilişkin temyiz incelemesi sonucunda, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca ve eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişinin cezasını onadı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, “Adana ve Hatay’da MİT’e ait tırların durdurulmasına” ilişkin 54 sanıklı davada verilen kararlara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Kurul, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca ve eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişinin cezasını onadı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından “Adana ve Hatay’da MİT’e ait tırların durdurulmasına” ilişkin 54 sanık hakkında verilen kararlarla ilgili incelemesini tamamladı. Kurul, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay’ın da aralarında bulunduğu 18 kişiye Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından ilk derece mahkemesi sıfatıyla verilen cezaları onadı.

Ceza Genel Kurulu ayrıca, eski Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kubilay Ayvaz, eski Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Yılmaz, Mehmet Sağlam, Gürhan Esmeray, Mesut Çelik, Cumali Katırcı, Rahmi Ala, Serdar Güçlü, Mehmet Şirin Aslan, Ömer Muharrem Güneş, Ahmet Pola, Ahmet Yüksel, Mehmet Kılıç, Mehmet Mustafa Yardımcı, Berkant Aydın, Celalettin Bardakçı, Yener Yılmaz, Nihat Yılan, Baycan Görücü, Yemliha Kale, Vedat Sadak, Hasan Ülker, Soner Yıldırım ve İdris Karaçizmeli hakkında Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından verilen beraat kararlarını da onadı.

Öte yandan, Halil İbrahim Köse, Mahmut Özcan ve Hayati Özcan hakkında Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından verilen hükümlerin bozulmasına karar veren kurul, 9 kişinin de dosyalarının tefrik edilmesine hükmetti.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’a, “devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme”, bu belgeleri açıklama ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden toplam 22 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. Eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu da Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından, “devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme”, bu belgeleri açıklama ve FETÖ üyeliğinden toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca ise mahkeme heyeti tarafından, “devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme“, bu belgeleri açıklama ve FETÖ üyeliğinden toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi ilk derece mahkemesi sıfatıyla ayrıca, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay’ın, “devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme”, bu belgeleri açıklama ve FETÖ üyeliğinden toplam 20 yıl 5 ay hapis cezası almasına hükmetmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.