Site Rengi

HABER ÖZETİ
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Davutoğlu’nun Kanal İstanbul çelişkisi! Daha önce “Yüzyılın Projesi” diye güzelleme yapmıştı, şimdi engellemekle tehdit ediyor!. (video haber)

Davutoğlu’nun Kanal İstanbul çelişkisi! Daha önce “Yüzyılın Projesi” diye güzelleme yapmıştı, şimdi engellemekle tehdit ediyor!. (video haber)
03.07.2021
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde ‘yüzyılın projesi’ dediği Kanal İstanbul’la ilgili tehditler savurdu.

AK Parti’den ayrılıp parti kuran ve CHP ile ittifak kurmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu, söylemlerinde de Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı noktaya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kanal İstanbul’un temelinin atılmasının ardından muhalefetteki partiler ortak bir dil kullanmaya başladı.

Muhalefetten Kanal İstanbul tehdidi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kanal İstanbul için ihaleye girmeye hazırlanan firmaları tehdit etmesinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu sözleri tekrarladı.

İki lider, bu tehditlerini sürekli tekrar etmeye devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da aynı konuşmayı yapmaya başladı.

“İhaleleri iptal ederiz, kimse buna engel olamaz”

Samsun’da katıldığı programda konuşan Ahmet Davutoğlu, “Sadece bir inat uğruna; İstanbul’u ve Marmara Denizi’ni riske edecek bir projeyi sürdürmeye çalışıyorlar. Ben de buradan bu ihale süreçlerini bilen biri olarak söylüyorum; geldiğimiz gün, bu işlemlerdeki hukuksuzlukları ortaya koyar ertesi gün bütün o ihaleleri iptal ederiz. Kimse buna engel olamaz.” ifadelerini kullandı.

CHP-Gelecek Partisi yakınlığı

AK Parti’den ayrıldıktan sonra Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sık sık bir araya geliyor. Gelecek Partisi’nin CHP ile ittifak yaparak 2023 seçimlerine katılması bekleniyor.

Bu durum, Gelecek Partisi içerisinde fikir ayrılıklarını da beraberinde getiriyor. Gelecek Partisi’nin CHP ile ittifak yapması, partiden kopuşların fitilini ateşleyebilir.

Ahmet Davutoğlu: Yüzyılın projesi

Ahmet Davutoğlu, AK Parti ile yollarını ayırmadan önce Kanal İstanbul’la ilgili övgü dolu sözler kullanıyordu.

24 Kasım 2015’te Başbakan olduğu 64. Hükümet’in programını Meclis’te okuyan Ahmet Davutoğlu Kanal İstanbul’la ilgili; “Yüzyılın en büyük projelerinden biri olacak olan Kanal İstanbul Projesi’nin çalışmalarına devam ediyoruz.” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.