Site Rengi

HABER ÖZETİ
Putin Esed itini Suriye’ye iade etmeyeceğini açıkladı!.
Trump’tan Gazze’ye destek veren ülkere vize verilmeme talimatı!.
İBB’den 2 bin 500 adetlik yeni taksi ihalesine onay..
CHP’li belediyeye Gülşen operasyonu!.
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kardeş Filistin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları düzenlendi!.

Kardeş Filistin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları düzenlendi!.
15.07.2021
A+
A-

İşgal altındaki Filistin topraklarında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinlikleri tertip edildi.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğunun Ramallah ve Doğu Kudüs’te düzenlediği programlarda 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Ramallah’taki ofisinde ve Yunus Emre Enstitüsünün Kudüs’teki Türk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Ramallah El-Bire Valisi Leyla Ganam ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri de katıldı.

Ramallah’ta saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Vali Ganam, Filistin ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkiden övgüyle söz etti.

Ganam, Türkiye’nin, işgalden kurtulmak için Filistin’e en büyük desteği veren ülkelerden olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

“Bugün bizim demokrasi günümüzdür”

Büyükelçi Demirer ise yaptığı açıklamada, Türk halkının 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rehberliğinde hemen sokaklara dökülerek, darbecilere engel olduğunu söyledi.

Demirer, “Bugün bizim demokrasi günümüzdür, çünkü Türk halkı kendi demokrasisini savunmuştur. Bugün milli birlik günümüzdür, çünkü Türk halkı birlik olarak hareket etmiştir. Filistin halkı, Filistin devleti, darbe duyurulur duyulmaz, sokaklarda bizi desteklemiştir. Filistin’e ve halkına teşekkür ediyoruz. FETÖ’nün Filistin’e girmesini engelleyerek, dostluğunu göstermiştir. Kardeşlik budur işte.” diye konuştu.

İstiklal Marşı ve Filistin milli marşının okunmasıyla başlayan Kudüs’teki programda da şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi.

TRT World’ün hazırladığı 15 Temmuz gecesini anlatan belgeselin gösterimiyle devam eden programda Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz sergisi de yer aldı.

Türkiye’deki bir üniversiteden mezun olan Filistinli Musa Hicazi de programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gördüklerinde Kudüslülerin sevinçlerini pencerelerden ve balkonlardan zılgıt çalarak dile getirdiklerini ifade etti.

Gece boyunca Türk halkı gibi uyumayıp Türkiye için dua ettiklerini belirten Hicazi, darbe girişiminin başarısız olduğunu öğrendiklerinde herkesin sevinçlerini komşularına çikolatalar dağıtarak gösterdiklerini söyledi.

Program Şeyh Sabri’nin Türk ve Filistinli şehitler için yaptığı duanın ardından sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.