Site Rengi

HABER ÖZETİ
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Görevden alınan imamdan Fransa İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusu..

Görevden alınan imamdan Fransa İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusu..
26.07.2021
A+
A-

Fransa’da Gennevilliers Camisi’nde verdiği vaaz nedeniyle görevinden alınan İmam Mehdi Bouzid, söz konusu emri veren İçişleri Bakanı Gerard Darmanin’den şikayetçi oldu.

Fransa’nın Hauts-de-Seine vilayetindeki Gennevilliers Camisi’nde verdiği vaaz nedeniyle görevinden alınan İmam Mehdi Bouzid, görevden alma emrini veren İçişleri Bakanı Gerard Darmanin’den şikayetçi oldu.

Gennevilliers Camisi’nde 4 Haziran’da verdiği vaazda, cinsiyet eşitliğine aykırı ifadeler kullanmakla suçlanan, ancak bu suçlamaları reddeden İmam Bouzid, Darmanin hakkında “temelsiz saiklerle görevinden alınmasına neden olarak gücü kötüye kullandığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Darmanin’in suçlamalarının dayanağı olmadığını, söz konusu vaazın sosyal medyada yer alan görüntülerinin bunu kanıtladığını belirten Bouzid’i, Avrupa İslamofobi ile Mücadele Kolektifinin (CCIE) desteğiyle, avukat Sefen Guezguez ile Ouadie Elhamamouchi temsil edecek.

Bouzid, vaazında İslam’ın Müslüman kadınların edepli giyinmesini istediğini ancak aynı kuralın erkekler için de geçerli olduğunu ifade ediyor.

Darmanin, söz konusu vaaza ilişkin 13 Haziran’da Hauts-de-Seine Valiliğine yolladığı direktifte, “cami yönetiminden imamla yollarını ayırmasını isteme” emri vermişti.

Ayrıca Vali’den olaya bizzat müdahil olmasını isteyen Darmanin, gerekirse o sırada henüz yasalaşmamış “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” tasarısının izin verdiği yeni araçları kullanarak benzer bir vaaz tekrarlanırsa caminin faaliyetlerini askıya almasını istemişti.

Hauts-de-Seine Valiliğinin geçen hafta düzenlediği toplantının ardından Gennevilliers Camisi İmamı’nın görevine son verilmişti.

İçişleri Bakanı Darmanin, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Talebimle, Hauts-de-Seine ve Loire’da kabul edilemez vaazlar veren 2 imamın görevine son verildi. Cumhuriyetin kurallarına ve değerlerine karşı çıkanlarla yorulmadan savaşacağız.” demişti.

Avrupa’da en büyük Müslüman nüfusuna sahip Fransa, dün yasalaşan “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” kanunu ile Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor.

Yasa tasarısı açıklandığından bu yana cami ve mescitlere yönelik saldırılar, kundaklama olayları dahil şiddet olayları artış gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.