Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
CHP’li A.M. Başarır’dan gazeteci Zihni Çakıra alçakça hakaret!.
Merkez Bankası faizi sabit tuttu..
CHP’li Ataşehir Belediyesindeki skandalın ayrıntıları ortaya çıktı!. Başkan Pound Seviyormuş!.
CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Anıtkabir’deki yiyecek ve içecek otomatları kaldırılıyor!.

Anıtkabir’deki yiyecek ve içecek otomatları kaldırılıyor!.
29.07.2021
A+
A-
Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, tarihi sit alanı olan Anıtkabir’de yapılan yiyecek ve içecek otomatlarının kaldırılmasına karar verdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir’de, mayıs ayı başında atıştırmalık yiyecek ve kahve satışı yapılan otomatik büfe kuruldu.

Misak-ı Milli Kulesi’nin alt tarafındaki bölüme otomat büfelerin kurulması tepki çekti.

OTOMATLARIN KALDIRILMASI İSTENDİ

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nce Anıtkabir Komutanlığı ile görüşülerek otomatların kaldırılması istenilirken, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na da resmi yazı ile başvuruda bulunuldu. Yazıda, Anıtkabir’de kurulan otomatlar ile 2863 sayılı ‘Koruma Kanunu’nun ihlal edildiği kaydedildi. Karar üzerine Anıtkabir Komutanlığı’nca otomatların kaldırılması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

OTOMATLARIN KALDIRILMASI KARARI

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, kurul uzmanlarının raporu doğrultusunda yiyecek-içecek otomatlarının kaldırılmasına karar verdi. Kararda; Ankara Çanyaka ilçesi Mebusevleri Mahallesi’nde, Maliye Hazinesi mülkiyetinde, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli alanda bulunan, tescilli tarihi sit alanı Anıtkabir içinde yer alan anıt blokuna bitişik yiyecek- içecek otomatlarının kaldırılması istendi. Ayrıca kararın hızlıca uygulanarak sonucun da kurula bilgi verilmesi talep edildi. Kararda, dinlenme yerindeki yan salon duvar kaplamalarının da kaldırılarak orijinal duvara dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu alanın tescilli tarihi sit alanı olması nedeniyle yapılacak her türlü uygulama öncesinde Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınması gerektiği de hatırlatıldı.

“ANITKABİR, BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yazılı açıklama yaparak kararı değerlendirdi. Candan, “Anıtkabir bizim göz bebeğimiz. En son taş desenli duvar kaplamalı ticari otomatlar yerleştirdiler. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak süreci titizlikle takip ettik. Fikri takip yaparak ve kamuoyu oluşturarak Anıtkabir’e saygısızlık yapanların peşini bırakmadık ve mücadelemiz sonuç verdi. Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Anıtkabir Komutanlığı’nı uyararak, tarihi sit alanı olan Anıtkabir içerisinde yer alan anıt bloğuna bitişik vaziyetteki şikayete konu yiyecek-içecek otomatının ivedilikle kaldırılmasına, tescilli Anıtkabir alanına bulunan diğer yiyecek-içecek otomatlarının ise Anıtkabir bakım onarım ve restorasyon kurulu toplantısı raporunda belirtildiği üzere alana ilişkin hazırlanacak olan çevre düzenleme projesinin kurula iletilmesinden sonra tekrar değerlendirilmesine karar verdi. Anıtkabir’e yönelik her türlü uygulamada Atatürk’e ve onun ebedi mekanına hiç kimse saygısızlık yapamayacak” dedi.

Anıtkabir deki yiyecek ve içecek otomatları kaldırılıyor #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.