Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhuriyet’te sendika istifaları! Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya’dan sonra Mine Söğüt’te ayrılık kararı aldı!.

Cumhuriyet’te sendika istifaları! Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya’dan sonra Mine Söğüt’te ayrılık kararı aldı!.
04.08.2021
A+
A-

Kemalist Cumhuriyet’te sendika tartışma büyüyor. Gazeteden önce Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ayrıldı. Sonra ise Mine Söğüt veda kararı aldı.

Kemalist Cumhuriyet’te deprem devam ediyor. Gazetenin genel yayın yönetmeninden sonra aile karşıtı yazarı Mine Söğüt de yol aldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, gazeteden ve 3 yıldır yürüttüğü genel yayın yönetmenliğinden, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un “emek ve sendika karşıtı tavrı” nedeniyle istifa ettiğini duyurmuştu. Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi gazetecileri sendikadan istifa etmeye zorlaması, aksi takdirde Genel Yayın Yönetmenliğini bırakmasını istemesi üzerine bu kararı aldığını kaydetmişti. Devamındaki tartışmalara aile karşıtı yazar Mine Söğüt de katılmıştı.

‘Kadın cinayetlerinden’ İslam ve geleneklerini sorumlu tutan iğrenç yazıları imza atan ve büyük tepki toplayan aile karşıtı Mine Söğüt, bugünkü yazısı ile 8 yıldır köşe yazarlığı yaptığı Cumhuriyet gazetesinden ayrıldı. Geçen hafta gazetede çıkan sendika kavgasının ardından Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın istifasını hatırlatan Söğüt, “Benim ayrılma kararımla genel yayın yönetmeninin ayrılma gerekçesi birbirine karışmasın diye, notu ve yazıyı geri çekip gündeme dair ‘Patron çıldırdı’ başlıklı yeni bir yazı yazmıştım. Gazetede her şey artık tatlıya bağlandığı, mesele netleştiği için geçen hafta aldığım kararı şimdi uyguluyorum” dedi.

Genç kızlara ‘Baba evini terk edin’ çağrısı yapmıştı

Söğüt, “Hayatınızın hedefine “evliliği” değil, mutluluğu koyun. Sevişmenin kirlenmek olduğu safsatasını da hemen unutun. Cinsiyetçi deyimlerin utanç verici mirasını reddedin. O baba evini terk edin. Kaçın o evden, size dayatılan hayatı değil, kendi tercih ettiğiniz hayatı yaşayın. O tekinsiz baba evini terk edin kızlar; derhal terk edin.” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.