Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eurostat: Türkiye AB’nin 3’üncü büyük konfeksiyon ürünü tedarikçisi

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat )verilerine göre, Türkiye 2018 yılındaki 10 milyar euroluk ihracatı ile, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin üçüncü büyük konfeksiyon ürünleri tedarikçisi oldu.

Eurostat: Türkiye AB’nin 3’üncü büyük konfeksiyon ürünü tedarikçisi
08.08.2019
A+
A-

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat )verilerine göre, Türkiye 2018 yılındaki 10 milyar euroluk ihracatı ile, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin üçüncü büyük konfeksiyon ürünleri tedarikçisi oldu.

Avrupa Komisyonu'nun bünyesinde yer alan Lüksemburg merkezli Eurostat'ın verilerine göre, AB ülkelerinin 2018 yılındaki en büyük konfeksiyon ürünü tedaritçisi 27 milyar euro ile Çin oldu. Çin'i 16 milyar euro ile Bangladeş, 10 milyar euro ile Türkiye, 5 milyar euro ile Hindistan, 4 milyar euro ile Kamboçya, 3 milyar euro ile de Fas ve Pakistan izledi.

Eurostat’ın açıkladığı verilere göre Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler 2018 yılında 166 milyar euroluk konfeksiyon ürünü ithalatı yaptı.

İthalatın yaklaşık yarısına karşılık gelen 84 milyar euro, AB üyesi olmayan Avrupa ülkelerinden geldi. Buna göre 2013 yılına kıyasla ithalatta yüzde 25 artış yaşandı.

AB ülkelerinden Almanya, geçen yıl toplam ithalatın yüzde 20'sine karşılık gelen 17 milyar euroluk konfeksiyon ürünü ithal etti. Bu sonuçla Almanya konfeksiyon ürünleri ithalatında birinci sırada yer aldı. Almanya'yı 12 milyar euro ile Birleşik Krallık ve İspanya izledi.

Aynı dönemde AB ülkeleri 116 milyar euro değerinde konfeksiyon ürünleri ihracatı gerçekleştirdi. Raporda, ihracatın yüzde 77’sinin diğer AB üye ülkelerine yapıldığı belirtildi. Yine bu rakamlar 2013 ile karşılaştırıldığında ihracatın yüzde 36 arttığı görüldü.

İtalya 9 milyar euro ile, AB’nin toplam konfeksiyon ürünleri ihracatının yüzde 36'sını ya da üçte birinden de fazlasını tek başına yaptı.

Böylece İtalya AB ülkeleri arasında en büyük konfeksiyon ürünleri ihracatçısı olurken, İtalya'yı 5 milyar euro ile Almanya ve İspanya, 3 milyar euro ile Fransa, 1 milyar euro ile de Birleşik Krallık izledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.