Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ütücüsünü bile Hacca götürmüş!.
Demokratlardan Trump’ın Epstenie mektubunu deşifre eden hamle!.
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı!.
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Paris’te insanlık dışı görüntü! Evsizlerin dramına hâlâ bir çözüm bulamadılar!.

Paris’te insanlık dışı görüntü! Evsizlerin dramına hâlâ bir çözüm bulamadılar!.
04.09.2021
A+
A-

Göçmenlere yardım derneği Utopia 56’nın da aralarında bulunduğu Collectif Requisitions adlı oluşumun desteğiyle, 1 Eylül Çarşamba günü Paris ve Ile-de-France bölgesi valiliği önündeki Andre-Citroen parkında çadır kuran ve sayıları 1000’e yaklaşan göçmen ve evsize halen barınma imkanı sağlanmadı.

Parkta çadır kuranlardan Afrika asıllı 21 yaşındaki Kyata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yaşında Fransa’ya geldiğini, 18 yaşına kadar korumasız göçmen statüsünde kaldığını belirtti.

Kyata, 3 yaşında bir kızı olduğunu belirterek “Bebeğim, Çocuk Esirgeme Kurumuna alındı ancak biz eşimle birlikte 3 aydır sokaklarda, çadırlarda kalıyoruz, halen bir çözüm bulunamadı. Çok yorgunuz, böyle devam etmek zor.” diye konuştu.

Sadece başlarını sokacak bir yer aradıklarını, kalacak yer ayarlayan 115 hattının hiçbir zaman kendilerine yardımcı olmadığını söyleyen Kyata, çadırlarını kurduklarını her yerden kovulduklarını dile getirdi.

Kyata, havaların soğuk olduğunu, durumun özellikle çocuklar için çok zor olduğunu ifade ederek, “Ben çalışmak, Fransa toplumuna entegre olmak istiyorum. Kendime göre becerilerim var.” dedi.

Hasta olduklarını ilaç bulamadıklarını anlatan Kyata, parkın içinde çadır kurarak insanları rahatsız etmekten üzüntü duyduklarını kaydetti.

PARKTAKİLERİN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Droit au Logement (Barınma Hakkı) yardım derneği üyesi Fanny Dulin de çadır kurulan alanda yüzlerce kişi olduğunu ancak tuvalet bulunmadığını söyledi.

“Burada ne kadar kalacağımızı bilmiyorum. Barınma ihtiyacına kalıcı bir çözüm bulunmazsa, buradakilerin sayısı artacak, başka yerlerde kendini güvende hissetmeyen de gelecek. Devlet çözüm bulmayı geciktirdikçe burası kalabalıklaşacak.” diyen Dulin, çarşamba gününden bu yana parkta çadır kuranların sayısının arttığını vurguladı.

Dulin, Collectif Requisitions olarak tek amaçlarının aylardır sokaklarda kalan insanlara kalıcı barınma sağlanması olduğunu belirterek, “Güya Cumhurbaşkanımız (Emmanuel Macron) göreve geldiğinde kimsenin sokakta kalmasına izin vermeyeceği sözü vermişti ancak görüyoruz ki sokaktaki insanların sayısı her gün artıyor.” ifadelerini kullandı.

Parkta çadır kurulan alanda çok sayıda çocuk görülebileceğini dile getiren Dulin, 2021 Fransa’sında bu görüntülerden herkesin sorumlu olduğunu ifade etti.

Collectif Requisitions’ın evsizler için düzenlediği 10. eylemde, çarşamba günü öğlen saatlerinden bu yana sürüyor.

Oluşum tarafından Aralık 2020’den bu yana yapılan eylemler sayesinde 3 bin 600’den fazla evsize barınma sağlandığı belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.