Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
YKS klavuzu açıklandı.. Tercihler 29 Temmuz’da başlıyor..
Dünya Kupası kuralları Süper Lig’e geliyor..
Motorin fiyatı gelen son zam ile 75 TL’yi geçti!.
İran’ın saldırılarında 100 ABD askeri yaralandı!.
Gülistan Doku cinayeti kapsamında Vali Sonel’in eşi de gözaltına alındı..
CHP’li Tuzla Belediyesi de AK Parti’ye geçiyor..
Haluk Levent’ten itiraf mektubu..
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Taliban’dan Türkiye açıklaması..

Taliban’dan Türkiye açıklaması..
06.09.2021
A+
A-

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ülkedeki son gelişmelere ve Türkiye ile olan ilişkilerine dair bir açıklamada bulundu.

Yeni Şafak Editörü Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, “Afganistan harap olmuş vaziyette. Yani birçok ülkeye yardımlaşma noktasında ihtiyacımız var. Ama bizim için İslam ülkeleri özellikle ayrı bir yere sahip. Gerçi Çin de ekonomik anlamda bize yakın, onların da projeleri olabilir. Ama Türkiye bizim için her zaman daha önceliklidir. Şu an biz direkt Türkiye ile ilişki kuruyoruz. Siyasi alanda da yakın temaslarımız var. Türkiye’nin bizimle dost olmasını isteriz ve özellikle Cumhurbaşkanı bizimle dost olsun. Sayın bakanlarımız bizimle dost olsun. Türk milleti ve alimleri bizim için çok değerlidir. Ümit ediyoruz ki onlar da bizi anlayacaklar” diye konuştu.

Röportaj şu şekilde:

Afganistan’da son durum nedir?

Genel olarak iyi. Kabil’de de, diğer illerde de güvenliği sağlamış durumdayız. Hükümet ilan edilmemesine rağmen, idareler oluşmamasına rağmen Pençşir de kontrol altında. 4 ilçesini ele geçirdik.

2 ilçe ve bir merkez kaldı. Onlar da teslim olacaklarına dair mesaj gönderdiler. En kısa zamanda Pençşir konusu da çözülmüş olacak.

Havalimanıyla ilgili çalışmalar ne aşamada?

Düzenleme ve teknik anlamda Türk ve Katar ekibi ortak çalışıyor.

Türkiye’yi havalimanı çalışmalarının neresinde göreceğiz?

Şu anda özellikle genel terminal ve etrafında. Hatta çalışıyorlar, ben kendim gördüm çalıştıklarını.

Peki ya askerlerimiz?

Biz kendi güvenliğimizi şu an temin edebiliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Afganistan için tüm desteği vermeye hazırız. Sadece işaret bekliyoruz” dedi. Bu işaret verildi mi, verilecek mi?

Biz öncelikle hükümetimizi oluşturmaya çalışıyoruz ki herkes kendi sorumluluğunu bilsin. Özellikle Türkiye’nin gayretini çok takdir ediyoruz. Bize müspet mesajlar gönderdiler. Biz de daha olumlu mesaj göndermeye çalışıyoruz.

Türkiye’nin pek çok yardımcı olabileceği alan var. Bununla ilgili hiç gündeme gelen projeler oldu mu?

Evet biz birçok konuda Türkiye ile birlikte çalışmak, iyi ilişkiler kurmak, daha yakın olmak istiyoruz. Biz Türkiye’yi kardeş olarak görüyoruz. Türkiye’nin tecrübelerinden; özellikle kültürel ve sosyal anlamda yapılan gelişmelerden istifade etmek istiyoruz. Ticari anlamda, teknik anlamda, lojistik anlamda özellikle destek istiyoruz. Yatırımcılarla alakalı, özellikle ülkenin yeniden imarı ile alakalı. Çünkü memleketimiz tahrip olmuş vaziyette. Türkiye’nin bu konularda özellikle yardımına çok ihtiyacımız var.

Bir açıklama vardı; “Yeniden kalkınma sürecinde baş paydaş Çin olacak” diye…

Hayır. Afganistan harap olmuş vaziyette. Yani birçok ülkeye yardımlaşma noktasında ihtiyacımız var. Ama bizim için İslam ülkeleri özellikle ayrı bir yere sahip. Gerçi Çin de ekonomik anlamda bize yakın, onların da projeleri olabilir. Ama Türkiye bizim için her zaman daha önceliklidir.

Son olarak Türkiye’ye bir mesajınız var mı?

Benim Türkiye’ye mesajım, dostluk mesajıdır. Şu an biz direkt Türkiye ile ilişki kuruyoruz. Siyasi alanda da yakın temaslarımız var. Türkiye’nin bizimle dost olmasını isteriz ve özellikle Cumhurbaşkanı bizimle dost olsun. Sayın bakanlarımız bizimle dost olsun. Türk milleti ve alimleri bizim için çok değerlidir. Ümit ediyoruz ki onlar da bizi anlayacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.