Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Taliban’dan Türkiye açıklaması..

Taliban’dan Türkiye açıklaması..
06.09.2021
A+
A-

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ülkedeki son gelişmelere ve Türkiye ile olan ilişkilerine dair bir açıklamada bulundu.

Yeni Şafak Editörü Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, “Afganistan harap olmuş vaziyette. Yani birçok ülkeye yardımlaşma noktasında ihtiyacımız var. Ama bizim için İslam ülkeleri özellikle ayrı bir yere sahip. Gerçi Çin de ekonomik anlamda bize yakın, onların da projeleri olabilir. Ama Türkiye bizim için her zaman daha önceliklidir. Şu an biz direkt Türkiye ile ilişki kuruyoruz. Siyasi alanda da yakın temaslarımız var. Türkiye’nin bizimle dost olmasını isteriz ve özellikle Cumhurbaşkanı bizimle dost olsun. Sayın bakanlarımız bizimle dost olsun. Türk milleti ve alimleri bizim için çok değerlidir. Ümit ediyoruz ki onlar da bizi anlayacaklar” diye konuştu.

Röportaj şu şekilde:

Afganistan’da son durum nedir?

Genel olarak iyi. Kabil’de de, diğer illerde de güvenliği sağlamış durumdayız. Hükümet ilan edilmemesine rağmen, idareler oluşmamasına rağmen Pençşir de kontrol altında. 4 ilçesini ele geçirdik.

2 ilçe ve bir merkez kaldı. Onlar da teslim olacaklarına dair mesaj gönderdiler. En kısa zamanda Pençşir konusu da çözülmüş olacak.

Havalimanıyla ilgili çalışmalar ne aşamada?

Düzenleme ve teknik anlamda Türk ve Katar ekibi ortak çalışıyor.

Türkiye’yi havalimanı çalışmalarının neresinde göreceğiz?

Şu anda özellikle genel terminal ve etrafında. Hatta çalışıyorlar, ben kendim gördüm çalıştıklarını.

Peki ya askerlerimiz?

Biz kendi güvenliğimizi şu an temin edebiliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Afganistan için tüm desteği vermeye hazırız. Sadece işaret bekliyoruz” dedi. Bu işaret verildi mi, verilecek mi?

Biz öncelikle hükümetimizi oluşturmaya çalışıyoruz ki herkes kendi sorumluluğunu bilsin. Özellikle Türkiye’nin gayretini çok takdir ediyoruz. Bize müspet mesajlar gönderdiler. Biz de daha olumlu mesaj göndermeye çalışıyoruz.

Türkiye’nin pek çok yardımcı olabileceği alan var. Bununla ilgili hiç gündeme gelen projeler oldu mu?

Evet biz birçok konuda Türkiye ile birlikte çalışmak, iyi ilişkiler kurmak, daha yakın olmak istiyoruz. Biz Türkiye’yi kardeş olarak görüyoruz. Türkiye’nin tecrübelerinden; özellikle kültürel ve sosyal anlamda yapılan gelişmelerden istifade etmek istiyoruz. Ticari anlamda, teknik anlamda, lojistik anlamda özellikle destek istiyoruz. Yatırımcılarla alakalı, özellikle ülkenin yeniden imarı ile alakalı. Çünkü memleketimiz tahrip olmuş vaziyette. Türkiye’nin bu konularda özellikle yardımına çok ihtiyacımız var.

Bir açıklama vardı; “Yeniden kalkınma sürecinde baş paydaş Çin olacak” diye…

Hayır. Afganistan harap olmuş vaziyette. Yani birçok ülkeye yardımlaşma noktasında ihtiyacımız var. Ama bizim için İslam ülkeleri özellikle ayrı bir yere sahip. Gerçi Çin de ekonomik anlamda bize yakın, onların da projeleri olabilir. Ama Türkiye bizim için her zaman daha önceliklidir.

Son olarak Türkiye’ye bir mesajınız var mı?

Benim Türkiye’ye mesajım, dostluk mesajıdır. Şu an biz direkt Türkiye ile ilişki kuruyoruz. Siyasi alanda da yakın temaslarımız var. Türkiye’nin bizimle dost olmasını isteriz ve özellikle Cumhurbaşkanı bizimle dost olsun. Sayın bakanlarımız bizimle dost olsun. Türk milleti ve alimleri bizim için çok değerlidir. Ümit ediyoruz ki onlar da bizi anlayacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.