Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump İran’a yakın zamada saldırı olmayacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Aliyev’in talimatı ile görevden alındı!.
Tepkiler sonrası serbest bırakılan AK Partili eski vekil hakkında yakalama kararı!.
Amerika Türkiye’nin TOKİ’deki başarısını manşetlere taşıdı..
Mustafa Sandal’ın kaynanasının 3 milyon dolarına el konuldu!.
Mehmet Şimşek’ten vatandaşa saç baş yolduran açıklama!.
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel verilerine bakan SGK memurları hakkında karar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel verilerine bakan SGK memurları hakkında karar..
10.09.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel verilerini sorguladıkları iddia edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı 20 sanığın ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, suç işleme kasıtları bulunmadığı gerekçesiyle sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3’üncü celsesi görülen davada, 10 sanık hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar hakkında “Kişisel verilerin ele geçirilmesi ve yayılması” suçlamasıyla dava açıldığı, olay tarihinde sanıkların SGK’da memur olarak çalıştıkları, memur olmaları sebebiyle sisteme erişim izin ve yetkilerinin bulunduğunu belirtti. Sanıkların isim ve soy isminden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel bilgilerine ekrandan baktıkları, sanıklar hakkında yapılan yargılama sonunda sanıkların kişisel meraklarını gidermek için sırf ekrandan kayda bakmış olmalarının suçun maddi ve manevi unsuru oluşturmadığı kaydedildi. Mütalaada, erişilen bilgilerin başka bir sisteme taşınmadığı, başka kimseyle paylaşılmadığı, Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre sanıkların eylemlerinin atılı suça vücut vermeyeceği belirtilerek ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi talep edildi. Sanık ve avukatları da mütalaaya katıldıklarını belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme, suç işleme kasıtlarının bulunmadığı gerekçesiyle sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “suçtan zarar gören” olarak yer alıyordu. İddianamede, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Terfi Başkanlığı’nın 29 Eylül 2017 tarihli emriyle görevlendirilen kurum müfettişlerince yapılan incelemeler sonunda bazı kurum çalışanlarıyla kurum sistemine giriş yetkisi verilen başka kurum çalışanlarıyla sivil şahısların “Kimlik paylaşımı sistemini” amacı dışında kullanarak üst düzey devlet görevlilerinin kişisel verilerini sorguladıklarının tespit edildiği belirtiliyordu. Kamu görevlisi olan şüphelilerin doğrudan bir görev tevdi edilmediği halde kendilerinde bulunan şifreleri kullanarak suçtan zarar görenlere ait kişisel veri niteliğindeki bilgileri sorgulamalarının kişisel verileri ele geçirme suçunu oluşturduğu belirtiliyordu. İddianamede, 19 sanık hakkında 2015-2016-2017 yıllarında “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar, bir sanığın ise zincirleme olarak “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 3 yıl 9 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.