Site Rengi

HABER ÖZETİ
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
Sağlık raporu alamayan Hacı olamayacak..
Reha Muhtar THY’nin kara listesine alındı!.
60 il de kesintisiz afet iletişim sistemi devreye giriyor!.
Peygamberler şehri Şanlıurfa Cadılar Bayramı kepazeliği!.
Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı mesajı…
Ayasofyayı yakmaya çalışan alçak pişman değilmiş!.
Bahis skandalı ile ilgili 3 bin 700 kişi incelemeye alındı..
TOGG Avrupa’da ilk müşterilerine teslim edilmeye başladı..
Telefon dolandırıcılığı mağduru vatandaş parasını bankadan faiziyle geri aldı..
Kartalkaya davasında verilen cezalar belli oldu..
Elektrik faturalarında devlet desteği uygulaması kalkıyor!.
Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak düzenleme Resmi Gazete’de!.
Merkez Bankası Papara’yı temelli kapattı!.
Serdar Öktem cinayetinin azmetticisi Rusya’da yakalandı!.
Dev petrol şirketine kaçakçılık operasyonu!. Yöneticiler firarda!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor!.

ABD’de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor!.
10.09.2021
A+
A-
ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini vurarak can ve mal kaybına sebep olan İda Kasırgası’nın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen afetzedeleri kendilerine verileceği söylenen yardımları halen alamadı.
New Jersey eyaletinin Bergen ilçesinde etkili olan kasırgada su basan evini boşaltmak zorunda kalan Veteriner Hekim Günsu Öcal, bir hafta geçmesine rağmen herhangi bir yardım alamadığını, bu süre zarfında akrabalarının evinde geçici kaldığını belirtti.

“BOĞULMAMAK İÇİN ÜST KATTAKİ KOMŞUYA SIĞINDIM”

AA muhabirine 1 Eylül gecesi Hackensack kentindeki evinde yakalandığı kasırgada ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Türk vatandaşı Öcal, “O gece oturmuş Türk dizisi seyrediyordum. Sel uyarısından haberim olmadığı için önlem alacak vaktim olmadı. Dairem giriş katında olduğundan yağmur suları yarım saatte 1 metreye yükseldi. Baktım boğulacağım, üst kattaki komşuya sığındım. Eşyalarımın çoğu kullanılmaz durumda.” dedi.

1969’da veterinerlik doktorası için ABD’ye geldiğini ve 50 seneyi aşkındır yaşadığı ülkede ilk defa böyle bir felaketle karşılaştığını belirten Öcal, sel sularının, yaşadığı sitenin bahçesini göle çevirdiğini, polis ve itfaiye ekiplerinin botla gelerek kendisini kurtardığını söyledi.

“HALA YETKİLİLERİ BEKLİYORUZ”

Günsu Öcal, 1987’den bu yana yaşadığı New Jersey’in tarihinde bu denli can ve mal kaybının yaşandığı bir doğal afete şahit olduğunu ifade etti.

Öcal, hasar tespiti için bir haftadır Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) yetkililerini beklediklerini, bugün geleceklerini söylemelerini rağmen kimsenin kendisiyle irtibata geçmediğini kaydetti.

Emekli maaşıyla geçindiğini söyleyen Öcal, “Geçici konaklama ve diğer masraflar için herhangi bir yardım yapılmadı. Otel parasını cebimizden ödeyecekmişiz. İmkansız. Allah’tan akrabalarım vardı, onlarda kalıyorum.” diye konuştu.

“EVİM YOK, YİYECEK YARDIMI BİLE YAPILMADI”

Hackensack kentinde dairesi sular altında kalan Amerikalı afetzede James Arona da çok kızgın olduğunu, yaşadıkları felaket karşısında yetkililerden gereken ilgi ve yardımı göremediklerini ifade etti.

53 yaşında olduğunu ve bugüne kadarki birikiminin “harabeye döndüğünü” belirten Arona, Yepyeni arabam tamamen su altında kaldı. Şu an yatacak evim yok. Otel parası vermiyorlar. Yiyecek yardımı bile yapılmadı.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın yaşadığı kenti felaket bölgesi ilan etmesine rağmen yardımın gecikmesinden şikayetçi olan Arona, “FEMA’yı bekliyoruz. Bugün saatlerce bizi bekletti. Geleceğiz dedikleri halde gelmediler. Yedi blok ötede eyalet meclis üyesi oturuyor. Dün geleceğini söylemişti, hala kimsenin yüzünü göremedik.” ifadelerini kullandı.

ABD de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor #2
ABD de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor #3
ABD de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor #4
ABD de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor #5
ABD de İda Kasırgası mağdurları, 10 gündür federal yardımları bekliyor #6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.