Site Rengi

HABER ÖZETİ
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de FETÖ öncülüğünde kurulan darbeci vakıftan ilk icraat! “Türk SİHA’larını durdurun!.”

ABD’de FETÖ öncülüğünde kurulan darbeci vakıftan ilk icraat! “Türk SİHA’larını durdurun!.”
11.09.2021
A+
A-

ABD’de FETÖ öncülüğünde kurulan ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı vakıf, savunma sanayimizin gözbebeği İHA/SİHA’ları üreten Baykar’ın CAATSA kapsamına alınmasını istedi.

FETÖ’cülerin ve CHP’li isimlerin içinde bulunduğu, PKK/YPG’yi finance eden ABD’li milyarder Thomas Kaplan’in fonladığı ve Ermeni lobisinin desteklediği ABD’de kurulan Türk Demokrasi Projesi (Turkish Democracy Project – TDP) isimli vakıf, Türk İHA ve SİHA’larını üreten Baykar firmasına karşı harekete geçti. Darbeci vakıf, S-400 füzeleri nedeniyle Türkiye’ye uygulanan ve “ABD’nin, Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası”olarak bilinen CAATSA yaptırımlarının Baykar’a karşı uygulanmasını istedi. Darbeci vakfın çağrısına ABD’deki Ermeni lobisi ve PKK/YPG dernekleri de tweet atarak destek verdiler.

BAŞARISI KORKUTTU

Birçok kez dünya savunma basınında manşet olan ve çok sayıda ülkeye ihraç edilmeye başlanan TB-2 için yapılan CAATSA çağrısını kaleme alan vakfın CEO’su, emekli ABD’li Büyükelçi Mark D. Wallace, TB-2’nin Azerbaycan’da “sivillere karşı kullanıldığı”, Suriye’de de “ABD’nin Kürt müttefiklerine karşı kullanıldığı” ayrıca “Libya’daki kanlı iç savaşın süresini de uzattığı” gibi akıl dışı karalamalarda bulundu.

Açıklamada yer alan “Türkiye, son yirmi yılda drone programını genişletti ve şu anda dünyanın dördüncü en büyük insansız hava aracı (İHA) üreticisi konumunda” ifadesi ise Türkiye’nin savunma atağından duydukları endişeyi ortaya koydu.

ÇAĞRILARINA CEVAP YOK

Açıklamada Baykar ile çalışan firmalara çağrıda bulunulduğu, 3 ABD ve 2 Alman firmasının çağrılara cevap bile vermediği belirtiliyor.

PKK VE ERMENİ DERNEKLERİ DESTEKLEDİ

Vakfın bildiriyi yayınlamasının ardından ABD’deki Ermeni diasporasının çatı kuruluşu ve lobisi olan ANCA’dan destek tweeti geldi. ABD’li Thomas Kaplan’in kurduğu ve terör destekçisi PKK / YPG’lilerden oluşan American Friends of Kurdistan da sözde çağrıyı “alkışladıklarına” yönelik bir tweet attı.

Darbe ekibini CHP’nin FETÖ ayağı toplamıştı

CAATSA’nın Baykar’a uygulanmasını isteyen vakfın yönetim kurulunda, hakkında FETÖ’den yakalama kararı bulunan eski CHP milletvekili Aykan Erdemir de bulunuyor. Erdemir’le birlikte FETÖ’nün ABD’deki üst düzey isimlerinden Süleyman Özeren, ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski ABD Başkanı George W. Bush’un kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush da bulunuyor. Erdemir hakkında ABD’deki Rıza Sarraf kumpas davasına sahte delil göndermekten de yakalama kararı bulunuyor.

AKINCI TİHA’YA ABD’DE ÖVGÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta teslimat töreni yapılan Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı – TİHA küresel savunma medyasını da kendisine hayran bıraktı. ABD merkezli The Defense Post ve alanının en saygın yayın organı olarak kabul edilen Jane’s’te ‘Akıncı’ya geniş yer ayrılarak Türk Hava Kuvvetleri’nin yeni gözbebeği için “TB-2’den daha güçlü ve ileri seviye sistemlere sahip” ifadesi kullanıldı. Yayın organları Akıncı’nın özellikleri ve belirgin avantajlarını da masaya yatırarak yeni SİHA’nın hem hava hem de kara hedeflerini vurabilmesine vurgu yaptılar. Yazıda projenin Türkiye’nin askeri gücünün kendi kendine yeterliliği hedefleri doğrultusunda tamamlandığına vurgu yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.