Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mısır’daki Gazze zirvesine 20’den fazla lider katılacak..
Venezuela’nın vatan hainine verilen Nobel Ödülü şaibeli çıktı!.
Eski ABD Başkanı Biden CIA’dan yolsuzluklarını gizlemesini rica etmiş!.
5 araca kaza yaptıran trafik teröristinin ehliyetine süresiz el konuldu!.
Milli Takım Bulgaristan’ı bozguna uğrattı..
Norveç İsrail’i 5 golle sahaya gömdü!.
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya, Afganistan’daki mülteci sorununu çözmeye tüm ilgili ülkeleri çağırdı!.

Rusya, Afganistan’daki mülteci sorununu çözmeye tüm ilgili ülkeleri çağırdı!.
12.09.2021
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Afganistan’da yaşanan olaylar sonucu oluşan mülteci sorununu çözmek için ilgili bütün ülkelerin imkanlarını kullanması gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova’da Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Aburrahman Al Sani ile bir araya geldikten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Afganistan’daki olayların insani sonuçlarının çok vahim olduğunu vurgulayan Lavrov, komşu devletlerin topraklarına Afganistan’dan mülteci akınının artması tehdidi konusunda endişelendiklerini belirtti.

Lavrov: Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguluyoruz

Mültecilerin çoğunun Avrupa’ya geçmeye çalışacağını ve davet edilmedikleri ülkeler için ciddi sorun oluşturacaklarını ifade eden Lavrov, “Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bunun için başta Afganistan’daki politikaları böylesine üzücü olaylara sebep olanlar olmak üzere bütün ilgili ülkelerin imkanlarını kullanması önemli.” şeklinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in mevcut durum ile ilgili olarak eski hükûmeti ve Afganistan Silahlı Kuvvetlerini suçlayan açıklamasını eleştiren Lavrov, NATO’nun Afganistan’daki durumu daha yeterli, nesnel ve öz eleştirel bir şekilde değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suriye meselesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Lavrov, Suriye Anayasa Komitesinin yakın bir zamanda yeniden çalışmalarına başlayacağını duyurdu. Şam ile ikili kanallardan, Türkiye ve İran ile Astana formatı çerçevesinde çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydeden Lavrov, Cenevre’de rejim ve muhalefet heyetlerinin yakın bir zamanda yeniden anayasa çalışmalarına başlamasını beklediklerini dile getirdi.

Lavrov ayrıca Rusya’nın Basra Körfezi’ndeki güvenlik konseptini güncellediğini ve bunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin resmi belgesi olarak dağıttığını da bildirdi.

Al Sani: Afganistan’da iç hatlarda uçuş gerçekleşiyor

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Afganistan halkına insani konuda yardım etmek gerektiğini söyleyerek bu ülkede durumun istikrarlı hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Afganistan’da serbest bir şekilde giriş sağlanması gereken havaalanındaki durumu da Lavrov ile görüştüklerini belirten Al Sani, Afgan yönetiminin havaalanında Katar’a, Afganistan sakinlerine serbest bir şekilde hareket imkanı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Al Sani, “Geçtiğimiz günlerde iki charter seferi gerçekleştirmeyi başardık. Bugün iç hatlarda uçuşlar gerçekleşiyor. Şimdi Afgan yetkililer ile birlikte teknik konuları takip ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.