Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahmet Minguzzi’nin katillerine 24’er yıl indirimsiz hapis cezası verildi!.
Acun Ilıcalı’nın sağ kolu uyuşturucudan gözaltına alındı..
DEM Parti süreci bozmak her türlü pisliği deniyor..
MHP’den DEM Parti’ye “Haddini Bil” çıkışı!.
Merkez Bankası yılın ilk faiz indirimini gerçekleştirdi..
Trump NATO ile Grönland konusunda anlaştıklarını açıkladı..
Besledikleri PKK AB’nin başın belâ oldu!.
Yıldız Tilbe Gazze için 300 bin dolar bağışladı..
Süleyman Şah Türbesi’ni kurtaran askerlerden MİT’e selam..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk bayrağına yapılan alçakça saldırı için açıklama..
Dev holdinglerin veliahtları uyuşturucudan gözaltında!.
Altın ve gümüş kendi rekorlarını kırarak yükselmeye devam ediyor..
ABD’den sonra Barzani’de Kürtleri satışa getirdi..
Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in başbakan çıkışıyla ilgili açıklama..

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in başbakan çıkışıyla ilgili açıklama..
26.09.2021
A+
A-

Siyasette Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili tartışmalar sürüyor. İyi Parti lideri Meral Akşener’in “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım” sözlerinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da açıklamalar geldi. Kılıçdaroğlu, ittifak içinde genel başkanların farklı söylem kullanabileceğini söyledi. Kılıçdaraoğlu, “Hedef odaklı beraberlik sonuç alacak” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı dışındaki partilerle ‘görüşme’ açıklamaları da dikkat çekti.

İyi Parti lideri Meral Akşener’in ‘Başbakanlığa talibim’ şeklindeki sözleri gündemdeyken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan ‘hedef odaklı beraberlik sonuç alacak’ mesajı geldi. Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay’a konuşan Kılıçdaroğlu, hem Millet İttifakı üyeleriyle hem ittifak dışı muhalefet partileriyle görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Gerek Sayın Akşener’le gerek Millet İttifakı’nın öteki bileşenleriyle gerekse ittifak dışındaki muhalefet partileriyle yeni iktidar hedefli, temel çözüm yöntemleriyle ilgili sürekli görüşüyoruz. Bunlar kamuoyu önünde ya da ayrıca oluyor. Hem genel başkanlar hem genel başkan yardımcıları düzeyinde.” dedi.

“BUNDAN EN UFAK ŞÜPHE YOK”

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin sayısının artabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hedef odaklı beraberliğin sonuç alacağını ancak her partiler arasında söylem değişikliği olabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Elbette her partinin genel başkanının farklı değerlendirmeleri olacaktır. Ama hedef odaklı beraberlik sonuç alacak. Bundan en ufak bir şüphe yok. Bunu söyleme şekli değişik olabilir. Ben ‘Dostlarımızla geleceğiz’ diyorum; Meral Hanım, ’13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak.” diyor.” ifadelerini kullandı.

HDP AÇIKLAMASI: AYRINTILARIYLA İLGİLENMİYORUM

HDP’nin ittifak bağlamında farklı bir siyaset yürüttüğünü işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bağımsız olarak seçime girmekten yana oldukları anlaşılıyor, bu yöndeki düşüncelerinin ayrıntılarıyla hiç ilgilenmiyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.