Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haluk Levent adamlığı diye bir fark var.. Konser gelirini Gazze’ye bağışladı..
Trafikte makas atanların ehliyetleri geri alınacak..
Trump’un “Esirleri Hemen Bırakın” tehdidine HAMAS’tan rest!.
Kur Korumalı Mevduat savsatasının fişi çekildi!.
DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atandı!.
Zincir marketlerin nasıl sahtekârlıklar yaptıkları 3 günde ortaya çıktı!.
Rusya Çernobil santralini vurdu!.
TÜSİAD’ın açıklamalarından sonra Akp cephesinden savaş ilanı gibi açıklama!.
TÜSİAD hükümeti bombaladı!.
ABD halkı Trump’in Gazze’yi işgâl plânına karşı çıkıyor!.
Zelensky’i satan Trump Putin ile anlaştıklarını duyurdu!.
İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu!.
Emeklilere yatırılacak bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu..
İstanbul’da okullar yarında tatil edilecek mi?.
Akp’de koltuk kapma yarışı!.
Adalet Bakanı Tunç’tan CHP Kurultayına yönelip soruşturma hakkında açıklama!.
Adidas’ın Türkiye’ye sattığı ayakkabılarda domuz derisi kullandığı ortaya çıktı!.
1 Cumhuriyet Altını fiyatı asgari ücreti geçti!.
ABD’den Eylem Tok ve katil oğlu için iade kararı!.
ABD Başkanı Trump kuduz köpek gibi sağa sola saldırmaya devam ediyor!.
14,4 milyar liralık ballı kaymaklı ihaleler Akp’li abimize!.
CHP’li Belediyelere şafak operasyonu!.
Trump’tan Filistin’e açık tehdit: REHİNELER BIRAKILMAZSA KIYAMET KOPAR!.
Skandal tahliye kararına tepkiler çığ gibi büyüyünce maganda kız kardeşler yeniden tutuklandı!.
Yeni kabinede 4 Bakanın üstü çizildi!.
Trump itinden Gazze hakkında skandal bir açıklama daha!.
Ev ziyaretinde ayakkabısını çıkarmayan Akp’li il başkanına tepkiler çığ gibi!.
Ege beşik gibi sallanıyor!. Peş peşe korkutan depremler!.
ABD Başkanı Trump: Gazze’yi Satın Almamaya ve Sahiplenmeye Kararlıyım!.
Zihinsel engelli çobanı öldüresiye döven kız kardeşler ilk duruşmada tahliye edildi!.
DOLAR 36,2225
EURO 38,0047
ALTIN 3.352,91
BIST 9.877,59

Erdoğan-Putin görüşmesi dünya basınında..

Erdoğan-Putin görüşmesi dünya basınında..
29.09.2021
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirdiği zirve, dünya gündemine de damgasını vurdu. Yabancı medya kuruluşları, görüşmenin Suriye ayağına değinirken, iki liderin savunma sanayisi alanındaki açıklamalarına da dikkat çekildi.

Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşen tarihi zirve, dünya gündeminde de geniş yankı uyandırdı.

ERDOĞAN’IN KARARLILIĞINA VURGU YAPILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı Resmi Konutu’nda bir araya geldi. İki liderin, görüşmenin basına açık bölümünde ele aldığı konularsa, yabancı medya kuruluşları tarafından da yakından takip edildi.

İki liderin yüz yüze görüşmesi, dünya basınında geniş yankı buldu. Zirve kapsamında masaya yatırılan Suriye meselesi, yabancı basınının en çok odaklandığı başlık oldu.

ABD merkezli, Bloomberg, Başkan Erdoğan’ın Suriye konusundaki kararlı tavrını manşete taşıdı. Erdoğan’ın “Attığımız adımlardan geri dönmemiz mümkün değil. Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde büyük fayda var. Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar da büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı.” sözlerini gündeme taşıyan Bloomberg, kritik zirveyi Başkan Erdoğan’ın Rusya ile iş birliği vurgusundan duyurdu.

Yabancı haber ajansları da kritik zirveyi yakından takip etti. Reuters haber ajansı, iki liderin Suriye’deki iş birliği mesajını duyururken, Türkiye’nin ABD’nin tüm itirazlarına rağmen Rus savunma sistemleri konundaki kararlı tavrını sürmesine değindi.

Tass haber ajansı, Türkiye ile Rusya’nın koronavirüs pandemisi dönemindeki mücadelesine vurgu yaptı. Putin’in, “İki ülke yalnızca pandemi dönemindeki kayıpları telafi etmekle kalmadı, ticari alanda bu dönemin getirisini de yükseltti” sözlerini gündeme taşıdı.

Rus medyasına yansıyan bir diğer önemli başlık ise, Akkuyu Nükleer Santrali oldu. Tass, Erdoğan’ın “Önümüzdeki yıl öyle zannediyorum ki birinci ünitenin açılışını yapabileceğiz. Yoğun bir çalışma var. Şu anda burada 13 bin insan çalışıyor, bunların 10 bini Türk, 3 bini Rus, ama bunların hemen hemen tamamına yakını da Rusya’da eğitim aldı. Bu da tabii yine aramızdaki ilişkilerin pekişmesine neden oluyor.” ifadelerini manşete taşıdı.

Birçok medya kuruluşu, iki liderin görüşmesini Türkiye-Rusya iş birliği mesajıyla duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.