Site Rengi

HABER ÖZETİ
Murat Kurum Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi’ni tanıttı..
Merkez Bankası faizi 40,5’e indirdi..
TMSF’den Can Holding açıklaması.. 121 şirkete kayyum atandı!.
SHOW TV ve HABERTÜRK’e yapılan operasyonun detayları belli oldu!.
Can Holding’e şafak operasyonu!. Tüm şirketlere el konuldu!.
37 ilin emniyet müdürü değişti, 22 ilin emniyet müdürü merkeze çekildi..
24 saat içinde 5 ülkeyi vuran Kahpe İsrail’den yeni saldırı!.
Türkiye zorunlu maske dönemine geri mi dönüyor?.
HAMAS Katar’daki İsrail saldırısından MİT sayesinde kurtulduklarını açıkladı!.
İsrailli gazeteciden küstah tehdit: Bugün Katar yarın Türkiye!.
Bankalar borçlu müşterilerini varlık yönetimlerine satmaya başladı!.
Trump’un Katar saldırısından haberi yokmuş!. Yersen!.
iPhone 17 modellerinin Türkiye fiyatları belli oldu…
Ekrem acilen Özgür’ü cezaevine çağırdı!.
Yine Türkiye’yi İngilizler üzerinden tehdit etti!.
Canan Kaftancıoğlu’ndan Tarık Toros’a salvador: ULAN FETÖ’CÜ YAVŞAK!.
Trump iti Gazze’deki katliam planını damadına devretti!.
Hükumetten esnafa bir vergi darbesi daha!.
Yurtdışı çıkış harcını %50 zam!.
Ütücüsünü bile Hacca götürmüş!.
Demokratlardan Trump’ın Epstenie mektubunu deşifre eden hamle!.
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Erdoğan-Putin görüşmesi dünya basınında..

Erdoğan-Putin görüşmesi dünya basınında..
29.09.2021
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirdiği zirve, dünya gündemine de damgasını vurdu. Yabancı medya kuruluşları, görüşmenin Suriye ayağına değinirken, iki liderin savunma sanayisi alanındaki açıklamalarına da dikkat çekildi.

Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşen tarihi zirve, dünya gündeminde de geniş yankı uyandırdı.

ERDOĞAN’IN KARARLILIĞINA VURGU YAPILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı Resmi Konutu’nda bir araya geldi. İki liderin, görüşmenin basına açık bölümünde ele aldığı konularsa, yabancı medya kuruluşları tarafından da yakından takip edildi.

İki liderin yüz yüze görüşmesi, dünya basınında geniş yankı buldu. Zirve kapsamında masaya yatırılan Suriye meselesi, yabancı basınının en çok odaklandığı başlık oldu.

ABD merkezli, Bloomberg, Başkan Erdoğan’ın Suriye konusundaki kararlı tavrını manşete taşıdı. Erdoğan’ın “Attığımız adımlardan geri dönmemiz mümkün değil. Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde büyük fayda var. Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar da büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı.” sözlerini gündeme taşıyan Bloomberg, kritik zirveyi Başkan Erdoğan’ın Rusya ile iş birliği vurgusundan duyurdu.

Yabancı haber ajansları da kritik zirveyi yakından takip etti. Reuters haber ajansı, iki liderin Suriye’deki iş birliği mesajını duyururken, Türkiye’nin ABD’nin tüm itirazlarına rağmen Rus savunma sistemleri konundaki kararlı tavrını sürmesine değindi.

Tass haber ajansı, Türkiye ile Rusya’nın koronavirüs pandemisi dönemindeki mücadelesine vurgu yaptı. Putin’in, “İki ülke yalnızca pandemi dönemindeki kayıpları telafi etmekle kalmadı, ticari alanda bu dönemin getirisini de yükseltti” sözlerini gündeme taşıdı.

Rus medyasına yansıyan bir diğer önemli başlık ise, Akkuyu Nükleer Santrali oldu. Tass, Erdoğan’ın “Önümüzdeki yıl öyle zannediyorum ki birinci ünitenin açılışını yapabileceğiz. Yoğun bir çalışma var. Şu anda burada 13 bin insan çalışıyor, bunların 10 bini Türk, 3 bini Rus, ama bunların hemen hemen tamamına yakını da Rusya’da eğitim aldı. Bu da tabii yine aramızdaki ilişkilerin pekişmesine neden oluyor.” ifadelerini manşete taşıdı.

Birçok medya kuruluşu, iki liderin görüşmesini Türkiye-Rusya iş birliği mesajıyla duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.