Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yolsuzlukları araştırırken yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan Belçikalı eski bakana ceza..

Yolsuzlukları araştırırken yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan Belçikalı eski bakana ceza..
30.09.2021
A+
A-

Avrupa Sayıştayı üyeliği yaptığı 12 yıl boyunca başkalarının yolsuzluğunu araştırmakla görevli olan eski Belçikalı bakan Karel Pinxten’in, bu süreçte kendisinin yolsuzluk yaptığı ve kurumu zarara uğrattığı saptandı.

Avrupa Adalet Divanı, denetçilik görevi sırasında haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle Pinxten’in emekli maaşının üçte ikisine el konulmasına karar verdi.

Belçika Federal Hükümeti’nde 1990’lı yıllarda savunma ve tarım bakanlığı yapan Karel Pinxten, 2006 yılında Avrupa Sayıştayı üyeliğine seçildi. 12 yıl denetçilik yapan Pinxten, görevini kötüye kullanmaı ve yolsuzluk iddiaları ile karşı karşıya kaldı.

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Servisi (OLAF) tarafından yapılan soruşturmada, Pinxten’in eşi ve arkadaşlarıyla birlikte Küba, Fransa ve İsviçre’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye özel seyahatler yaptığı ve “iş gezisi” diyerek bunları Sayıştay’a ödettiği belirlendi.

Araştırmaya göre, Belçikalı üye, pahalı av partileri ve şarap tadım turları gibi etkinliklerin yanı sıra, arkadaşlarıyla yediği akşam yemekleri ve özel işlerinde kullandığı akaryakıtın ücretini de Avrupa Sayıştayı’na ödetti.

OLAF tarafından 2018 yılında yapılan soruşturmada, Pinxten’in, dolandırıcılık sonucu Sayıştayı 570 bin euro zarara uğrattığı belirtildi.

‘Yetkilerini kötüye kullandı’

Yolsuzluk iddiaları üzerine, 2018 yılında Avrupa Sayıştayı için Karel Pinxten’in 3. dönem aday olmak için yaptığı başvuru reddedildi.

Sayıştay, Avrupa Adalet Divanı’na açtığı davada, Pinxten’in yol açtığı zararı 160 bin euroya indirdi. Perşembe günü yapılan oturumda Avrupa Adalet Divanı Başsavcısı Gerard Hogan, Pinxten’i, “Geçerli kuralları ile yetkilerini kalıcı ve düzenli bir şekilde kötüye kullanmakla ve utanmazlıkla” suçladı.

Mahkeme heyeti, başsavcının suçlamalarına katılarak, Pinxten’in denetçilik görevinden kaynaklanan yükümlülükleri kasten ve sürekli olarak ihlal ettiğine, yolsuzluk sonucu kişisel maddi çıkar elde etiğine karar verdi.

Mahkemeye göre Pinxten, Avrupa Sayıştayı’nı sadece maddi değil manevi olarak da zarara uğrattı. Kurumun itibarını zedeledi. Örneğin, 2014 yılında denetlemekle yükümlü olduğu Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’den, kendisine özel bir daire kiralamasını istedi.

Mahkeme, bunu açıkça bir nüfuz ticareti olarak değerlendirdi.

Avrupa Adalet Divanı, yolsuzluk nedeniyle kişisel gelir elde etiği gerekçesiyle Pinxten’in emekli maaşının üçte ikisine el konulmasına karar verdi.

Karel Pinxten, hakkındaki iddiaların ardından, parti yönetiminin talebi üzerine üyesi olduğu Flaman Liberal Demokrat Partisi’nden (Open VLD) istifa etmişti.

BBCTürkçe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.