Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rüşvetçi bürokratın dudak uçuklatan serveti!.
Özgür Özel ve Erkan Baş’ın dokunulmazlık dosyaları Meclis’te..
Türkiye’den Netenyahu ve 37 İsrailli hakkında yakalama kararı!.
Para piyasaları İslam Memiş bakın kimin kardeşiymiş!.
Yılmaz Özdil CHP Lideri Özel’i yerden yere vurdu!.
PKK Lideri Öcalan’dan CHP’ye Terörsüz Türkiye mesajı..
Yurt dışına kaçtığı iddia edilen Alaaddin Çakıcı’dan yeni görüntü..
Yıl sonunda KKM belâsından kurtuluyoruz..
Kazakistan Cumhurbaşkanının mide bulandıran İsrail ve ABD yalakalığı!.
Yeni İçişleri Bakanı kim olacak…
Bahis skandalında 2 kulüp başkanı hakkında gözaltı kararı..
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiltere Sağlık Bakanı aşı olmayan bakımevi çalışanlarına, başka iş bakmalarını söyledi!.

İngiltere Sağlık Bakanı aşı olmayan bakımevi çalışanlarına, başka iş bakmalarını söyledi!.
03.10.2021
A+
A-
İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Kovid-19 aşısı olmayı reddeden bakımevi çalışanlarına, “Dışarı çıkıp başka bir iş bakın” dedi.
İngiltere’de hükümet, 11 Kasım’a kadar tüm bakımevi çalışanlarının Kovid-19’a karşı tamamen aşılanması gerektiğini bildirmişti.

Bakımevi çalışanlarının aşılanmasına kısa bir süre kala Sağlık Bakanı Sajid Javid, katıldığı bir televizyon programında bakımevi çalışanlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

“BAŞKA İŞ BULUN”

Javid, Kovid-19 aşısı olmayı reddeden bakımevi çalışanlarına, dışarı çıkıp başka bir iş bakmalarını isteyerek, “Bir bakım evinde çalışıyorsanız, ülkemizdeki en savunmasız insanlardan bazılarıyla çalışıyorsunuz ve gidip aşı olmaya zahmet edemiyorsanız, dışarı çıkın ve başka bir iş bulun” dedi.

“EĞER AŞI OLMAYACAKSAN NEDEN BU İŞTE ÇALIŞIYORSUN”

Söz konusu savunmasız kişilerle ilgilenmek isteyenlerin aşı olması gerektiğinin altını çizen Javid, “Eğer aşı olmayacaksan, neden bu işte çalışıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Javid, son aşı tarihinde değişiklik yapılmayacağını belirterek, bunun nedeninin bakımevinde kalanların güvenliği ve yararı için olduğunu vurguladı.

UNISON’DAN PERSONEL KRİZİ UYARISI

Sağlık sendikası UNISON tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, hükümetin “aşı yoksa, iş yok” politikasının ülke genelinde bakımevi personeli konusunda krize neden olacağını belirtmiş, aşılanma için verilen son tarihin erken olduğu konusunda uyarmıştı. UNISON, bakımevlerinde halihazırda 112 bin boş pozisyon olduğuna dikkat çekti.

YAKLAŞIK 80 BİN PERSONEL İŞİ BIRAKABİLİR

Ulusal Bakım Derneği, 40 bin personelin son tarih nedeniyle işini bırakmak zorunda kalabileceğini ve yalnızca tek bir doz aldıkları için yaklaşık 80 bin personelin ise “hala tehlike bölgesinde” olduğunu tahmin ediyor.

UNISON Genel Sekreteri Christina McAnea ise yaptığı açıklamada, “Hükümet, bakımevi sektörünün korkunç sonuçlara ilişkin uyarılarına rağmen sert bir yaklaşımda ısrar etti” ifadelerini kullanarak, “Bu hareket, zaten dizleri üzerinde duran bir sektöre zarar veriyor ve aşıya olan güveni sarsıyor” dedi.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre, bakımevlerinde çalışan personelin yüzde 92’sinden fazlasının en az bir doz, yüzde 84’ünden fazlasının ise iki doz aşı yaptırdığı belirtildi.

İngiltere Sağlık Bakanı aşı olmayan bakımevi çalışanlarına: Başka bir iş bakın #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.