Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
İran İsrail’in demir kubbesini füzelerle çalışamaz hâle getirdi..
CHP’li Kuşadası belediye başkanı tutuklandı!.
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
Murat Aci’nin katili Timur Cihantimur için istenen ceza belli oldu..
Trump’ın Hürmüz Boğazı koalisyonuna Avrupa’dan rest!.
Muhittin Böcek 26 ayrı yolsuzluk dosyası ile hakim karşısında..
ABD’nin İran’a açtığı savaşın maliyeti 12 milyar doları geçti..
Günlerdir fare deliklerinde saklanan Netenyahu iti ortaya çıktı..
İran ABD’ye resti çekti!. “Enerji Tesislerimiz Hedef Alınırsa Orta Doğu’daki Şirketlerinizi Vururuz”
Hürmüz Boğazı’nı kapatan İran Avrupa enerji piyasasını alt üst etti..
İran’ın ABD’ye ait hedefleri vurduğu Dubai’den kaçan kaçana!.
Danışmanları İran’dan çekilmesi için Trump’u ikna etmeye çalışıyorlar..
Netenyahu itinin geberdiği iddiası dünya gündeminde!.
İran’da duvara toslayan Trump Avrupa ülkelerinden yardım istedi..
İran’dan ABD’ye ağır darbe!. 5 yakıt tankerini kullanılamaz hale getirdiler!.
Türkiye’nin Milli ve Yerli Kamikaze İHA’ları tüm testleri başarı ile geçti..
Ticari taksilerde Basit Usül’e tabii olup vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Tanju Özcan’ın yasak aşkıyla mesajlaşmaları evlere şenlik!. ASIL SAADETTİN SARAN BENİM, HEPİNİZE YETERİM!.
ABD bombardıman uçakları sivil halkın üzerine ölüm kusuyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Alman medyası yazdı! “Türk silah sanayisi yükselişte..”

Alman medyası yazdı! “Türk silah sanayisi yükselişte..”
04.10.2021
A+
A-

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD Türk silah sanayisinin yükselişte olduğuna ilişkin haber yayımladı.

Kanalın haber bülteni Tagesschau’un internet sayfasında, “Türk silah sanayisi yükselişte” başlığı kullanıldı.

Haberde, “Droneler, canlanan Türk savunma sanayisinin ihracatında en çok satılan ürünler olarak gelişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkenin bölgesel güce yükselmesine yönelik çalışması sektöre ek bir ivme kazandırıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Her yıl sonbaharda Teknofest’in düzenlendiğine işaret edilen haberde, burada, öğrencilerin kendi yaptıkları droneleri tanıttıkları belirtildi.

Haberde, “Türkiye’de üretilen (Made in Turkey) savaş droneleri artık çok ihraç edilen ürünlerdir.” ifadesi yer aldı.

Baykar şirketinin ürettiği TB2’nin örnek olarak gösterildiği haberde, geçen yıl sonbaharda Azerbaycan ordusunun bu İHA’ları Ermenistan’a karşı savaşta kullandığına işaret edilerek, “Askeri uzmanlar, bunlarla hedeflerin tespit edildiği ve Azerbaycanlıların hızla ilerlediğini doğruladı.” bilgisi paylaşıldı.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar’ın şirketin son gelişmelerini Teknofest’te tanıttığı belirtilen haberde, Türk öğrencilerin “Akıncı” İHA’sını hayranlıkla izlediğine yer verildi.

Bayraktar’ın oldukça gelişmiş bir teknoloji olduğu belirtilen haberde, akıllı silahlara sahip olunduğunda dronelerin savaş alanında büyük etkiye sahip olacağı aktarıldı.

Haberde, “Ülkedeki insanlar Bayraktar’ın orduya ve silahlara yönelik hislerini, özellikle de bunlar ülkede geliştirilip üretildiyse paylaşıyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

“2002’DE ÜLKEDE SADECE 56 SAVUNMA ŞİRKETİ VARKEN 2020’DE1500 ŞİRKET BULUNUYOR”

Yurt dışında da Türk dronelerine ilginin her geçen gün arttığı vurgulanan haberde, dronelerin alıcıları arasında Azerbaycan, Polonya, Ukrayna, Katar ve Tunus’un yer aldığı ifade edildi.

Bayraktar’ın Türkiye’de son 15 yılda savunma sanayinde büyük ilerlemeler sağlandığını, Türk firmalara ve mühendislere güvenildiğinin vurguladığına işaret edilen haberde, Bayraktar’ın böylelikle küresel rekabetle baş edecek teknolojiler geliştirildiğini ve aynı zamanda ordunun silah ithalatında daha bağımsız hale geldiği kaydedildi.

Alanında çok okunan sektör gazetesi Defence News’in listesinde 2020’de ilk 100’ün içinde 7 Türk şirketinin yer aldığı anımsatılan haberde, “2002’de ülkede sadece 56 savunma şirketi varken 2020’de 1500 şirket bulunuyor.” denildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin Türkiye’nin bu yılın ilk 6 ayında 169 ülkeye silah ihracatı yaptığını açıkladığı belirtilen haberde, “ABD ilk sırada yer alırken onu Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve Bangladeş takip ediyor. Bir önceki yılın aynı döneminde bu sayı 138’di. Gülle’ye göre önümüzdeki dokuz yılda ihracatta en büyük ilerlemeyi savunma ve havacılık sektörleri kaydedecek ve yüzde 400’lük bir büyüme bekleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.