Site Rengi

HABER ÖZETİ
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Memur-Sen’den 3600 ek gösterge açıklaması..

Memur-Sen’den 3600 ek gösterge açıklaması..
28.10.2021
A+
A-

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 360 ek göstergeyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımızın 4 meslek grubu üzerinden kamuoyuna vadettiği 3600 ek gösterge bir sınırlama koymaksızın ek göstergenin tamamı çalışılacak ve bir merdiven basamağı gibi aradaki adaletsizlik giderilecek şekilde bizimle yapılacak komisyon çalışmasıyla bir yıl içerisinde tamamlanmış olacak.” dedi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesindeki Konuk Evi’nde gerçekleştirilen Memur-Sen İl Divan Toplantısı’na katılan Yalçın, burada yaptığı konuşmada, sendikacılığın çok önemli olduğunu söyledi.

Memur-Sen’in her kazanımının birbirinden kıymetli olduğunu anlatan Yalçın, “2 tane baba başlığı ‘masada bir yıl içerisinde tamamlanacaktır’ diyerek karara yansıtmayı başardık. Bunlardan biri siyasi bir vaat olarak ortada gezen 3600 ek göstergeyi, ‘3600 ek gösterge ve göstergeler yetkili konfederasyon Memur-Sen ile 2022 içerisinde çalışılacak, tamamlanacak ve hayata geçirilecektir’ diye karara yansıtmayı başardık. Bu çok önemlidir. Bir diğer sözleşmeliler konusu ki 520 bin sözleşmeliye tekabül ediyor. Sözleşmeliler konusunda 2022 içerisinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile çalışılacak, tamamlanacak ve çözüme kavuşturulacaktır. Bu da en az diğeri kadar kıymetlidir.” diye konuştu.

Yalçın, 3600 ek göstergeyle ilgili tartışmaların kamuoyunda devam ettiğini, 6 sözleşmenin tamamında ek göstergelere ilişkin tekliflerini masaya götürdüklerini ve masayı zorladıkları bir başlık olduğunu kaydetti.

Örgütlenmeye, mücadele etmeye ve güçlerine güç katmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanımızın 4 meslek grubu üzerinden kamuoyuna vadettiği 3600 ek gösterge, bir sınırlama koymaksızın ek göstergenin tamamı çalışılacak ve bir merdiven basamağı gibi aradaki adaletsizlik giderilecek şekilde bizimle yapılacak komisyon çalışmasıyla bir yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Ne getirecek? 30 bin lira emekli ikramiyesini bir anda artıracak. Emekli olanlara 750 ile 1100 liraya varana kadar arada bir fark oluşturacak. Maaşlar bir anda düzelmiş olacak.”

Coğrafyanın çok hareketli olduğunu, Suriye ve Libya’da yaşananların normal olmadığını aktaran Yalçın, “10 büyükelçinin Türkiye’ye ayar verme çalışmasının” ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yalçın, Türkiye’nin 3. dünya ülkesi değil, medeniyet bakiyesi bir ülke olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Sen kimsin de bu ülkeye ayar çekiyorsun. Düşünebiliyor musun o ülkede bizim elçimizin ve bazı elçilerin oraya ayar vermeye kalktığını. Burada normal gibi karşılandığı gibi bazı siyasilere bakıyorum adam hükümete ‘geri adım at’ diye cümle kuruyor. Ne hükümete geri adım atması ya. Hükümet ileri adım atmalı, ileri. Bu tip konuda geri adım atılır mı? Onurlu ve haysiyetli bir devlet önce haysiyetini ve onurunu korur. Bu tip bir kepazeliğe müsaade eder mi? Ama bunların tamamı 100 yıllık planların yeniden sahaya sürülmüş olması ve coğrafyanın hareketli olması nedeniyledir. Bundan sonra vitesin geriye gitme şansı yok. Türkiye’nin yokuştan aşağı yeniden kayma şansı yok. Türkiye daha ileri gitmek zorunda.”

Kamu görevlilerinin yüzde 36’sının sendikasız olduğuna değinerek bunların üye yapılmaları için üyelerine çağrıda bulunan Yalçın, eylül ayında 18 bin 313 yeni üye yaparak önemli bir rekora imza attıklarını sözlerine ekledi.

Program, Memur-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Aslan’ın, Yalçın’a tablo hediye etmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.