Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile El Nahyan’ın görüşmesi dünya basınında..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile El Nahyan’ın görüşmesi dünya basınında..
25.11.2021
A+
A-

Ankara’da yapılan zirveyi aktaran medya kuruluşları, iki ülke arasında imzalanan iş birliği anlaşmalarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahyan, Ankara’da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı.

EL NAHYAN’IN TÜRKİYE ZİYARETİ
BAE basınından The National News, El Nahyan’ın ziyareti sırasında, Türkiye’de yatırımlar için 10 milyar dolarlık bir fon ayrıldığını belirtti.

Fonun; enerji, sağlık ve gıda dahil olmak üzere stratejik alanlara odaklanacağı, ayrıca çok sayıda mutabakat zaptının imzalandığına dikkat çekildi.

“İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN BİR FIRSAT”
El Nahyan’ın “Bu ziyaret, ortak çıkarlarımıza hizmet edecek ve iki dost halkın yararına olacak şekilde ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmenin yolları ele almak için bir fırsat sağlamıştır.” şeklindeki görüşü paylaşıldı.

“EKONOMİK BÜYÜMEYE ODAKLANIYORUZ”
BAE Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan El Cabir’in de iki ülkenin bölgedeki en dinamik ekonomilerden ikisine ev sahipliği yaptığını söylediği aktarıldı.

El Cabir’in, “Şeyh Muhammed’in ziyaretinin temel amacı, ticareti, iş ortaklıklarını ve yatırımları geliştirerek ekonomik değer oluşturmaktır. İki ülke de ekonomik büyümeye odaklanıyor ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmanın anahtarının ekonomik ilerleme olduğuna inanıyor.” ifadelerine yer verildi.

“BAE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BÖLGESEL TİCARET ORTAĞI”
Türkiye ve BAE’nin açık ve kapsayıcı ekonomilere sahip olduğunun altını çizen El Cabir, “BAE, Türkiye’nin en büyük bölgesel ticaret ortağıdır.” dedi.

“ERDOĞAN İLE VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIM”
Ankara ile Abu Dabi arasındaki ilişkilerin geliştiğini yazan El Cezire, iki ülkenin finansal iş birliği anlaşmaları imzaladığını okurlarına duyurdu.

Görüşmelerin ardından Veliaht Prens El Nahyan’ın, Türkiye ile BAE arasındaki bağları güçlendirme konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile “verimli” görüşmeler yaptığını söylediği belirtildi.

El Nahyan, değerlendirmesinin devamında, “İki halka fayda sağlayacak yeni iş birliği fırsatlarını keşfetmeyi ve karşılıklı kalkınma hedeflerimizi ilerletmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.