Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunan polisinin göçmen kadınlara tecavüz ettiği ortaya çıktı!.

Yunan polisinin göçmen kadınlara tecavüz ettiği ortaya çıktı!.
04.02.2022
A+
A-

Gazeteci Nedim Şener: Otelin arkasında 300 metre kadar uzaklıkta bir ormanlık alana götürdüler!. Arole bu iki polis tarafından ormanlık alanda elleri arkadan kelepçelenerek tecavüze uğradı!.

Edirne’nin İpsala ilçesinde, önceki gün, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından geri itilen 22 düzensiz göçmenden 19’u donarak hayatını kaybetti.

Yunanistan’ın insanlık dışı tutumuna tepkiler yükselirken Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bu konuda kamuoyuna ilk kez yansıyan bazı önemli bilgiler paylaştı..

Şener, Yunanistan’ın göçmenlere karşı tutumunun “insanlık suçu” seviyesine ulaştığını çarpıcı bir örnekle gözler önüne serdi.

Nedim Şener bugünkü köşesinde Yunan polisinin göçmen bir kadına cinsel tacizini şöyle anlattı;

“Önceki gün ise Edirne’den gelen haber, Yunanistan’ın vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Yunan güvenlik güçleri tarafından elbiseleri çıkartılıp ayakkabıları alınarak Türkiye’ye geri gönderilmiş göçmenlerin donmuş cesetleri sınıra yaklaşık 2.5 kilometre mesafede bulundu. Dün bulunanlarla birlikte 19 göçmenin cesedine ulaşıldı. O göçmenlerin bedenleri gibi vicdan sahibi herkesin kanını dondurması gereken görüntüler konusunda “medeni Avrupa ülkelerinden” tek bir açıklama ve tepki yok.

VİCDANINI KAYBETMİŞ AVRUPA

2 Eylül 2015’te Bodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu botun batması sonucu hayatını kaybeden 5 kişiden birisi olan Aylan Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu. Avrupalı liderler Aylan Kurdi’nin fotoğrafına bakıp gözyaşları dökmüştü. Görülüyor ki; vicdanını kaybetmiş Avrupalı liderler için Aylan bebek sadece bakıp ağladıkları bir fotoğraftan ibaretmiş.

TECAVÜZ EDİP GERİ İTTİLER

YUNANİSTAN asker ve polisinin sığınmacılara yaptığı kötülük ve zulüm artık insanlık suçu boyutlarına ulaştı. İşte size bir örnek, 18 Temmuz 2021 günü uçakla İstanbul’a gelen Kamerun uyruklu Mbeunkwuı Tchepda Arole, 11 Kasım günü 30 kişilik bir göçmen grubuyla İzmir’den Yunanistan’ın Samos adasına gitmek için yola çıktı. 12 Kasım günü adaya ulaşan grup, ertesi sabah 06.00’da saklandıkları ormanlık alanda Yunan askerleri tarafından fark edildi. Grup dağılınca, Arole yalnız kaldı.

ELLERİNİ ARKADAN KELEPÇELEDİLER

Bir süre sonra askerlerin yanına bir polis aracı geldi ve iki polis onu araca bindirdi. Stella isimli otelin arkasında 300 metre kadar uzaklıkta bir ormanlık alana götürdüler. Arole bu iki polis tarafından ormanlık alanda elleri arkadan kelepçelenerek tecavüze uğradı. Sonrasında bir karakola götürüldü, 25 civarı yabancının bulunduğu grubun arasına konuldu.

YAKALANIP DENİZE BIRAKILDILAR

Karakolda bulunan tüm yabancıları önce botlarla denizde bir gemiye götürüldü.

Sonrasında iki sandal ile denizin ortasına bırakıldılar. Arole, diğer sığınmacılarla birlikte Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarılarak Kuşadası’nda karaya çıkartıldı.

14 Kasım 2021 günü Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldüler. Aydın Geri Gönderme Merkezi’nde dilini bilen kimse olmadığı için tecavüz olayını anlatamadı. Burada bir gece kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İFADESİNDE ANLATTI

16 Kasım 2021 tarihinde İzmir’e geldi ve yaşadıkları hakkında yapılan bir ihbar üzerine Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne, ardından da Ahlak Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Resmi ifadesinde yaşadıklarını anlattı ve Yunanistan polisinden şikâyetçi oldu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.